用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 vtc職學summer fun 2018
go

vtc職學summer fun 2018

版主

透過互動及多元化工作坊,讓同學一嚐職場的實務運作,
助同學發掘個人興趣和能力,為規劃未來發展作好準備。

歡迎中三至中六同學參加

http://www.vtc.edu.hk/ero/summertaster/

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

我女舊年去左酒店
佢話好玩!舊年佢先去poly,再去vtc,comment係vtc實用同充實好多。poly只係聽下talk食午餐咁。vtc設計晒遊戲、(對酒店操作認識)實習(咖啡拉花—-係又試又飲再試再飲,我女鐘意飲咖啡都話飽到想嘔,又有電腦畫咖啡畫;有實習執房,毛巾摺天鵝,餐務等。我女玩得好開心

洋蔥頭媽咪    發表於 18-5-19 11:38

版主

我女舊年都有去 3D 打印, 玩左一日, 仲攞左幾樣作品返黎, 比起晌學校的10堂課外活動堂, 仲一樣作品都冇

醒目開學勳章 王國長老

貓大姐 發表於 18-5-22 00:22
我女舊年都有去 3D 打印, 玩左一日, 仲攞左幾樣作品返黎, 比起晌學校的10堂課外活動堂, 仲一樣作品都冇 ...

係呀好大方
我公司攪過咖啡拉花workshop,一人得一杯
我女去vtc,係拉足成個下午,導師叫佢地飲完再拉,飲到飲唔落導師話咁倒左佢拎牛奶繼續試,試到滿意再試第二個花
真係dum本架!

Charlotte_mom 發表於 18-5-18 12:09
我女舊年去左酒店
佢話好玩!舊年佢先去poly,再去vtc,comment係vtc實用同充實好多。poly只係聽下talk食午 ...
請問poly可以係邊到找到資料? Thx!

醒目開學勳章 王國長老

ponysee 發表於 18-5-22 22:46
請問poly可以係邊到找到資料? Thx!

你睇睇
https://www.polyu.edu.hk/ous/ssrs/sp2017

Poly同vtc都有參與證書。咁當然如果將來想apply poly, 上下summer workshop就懶有誠意咁
不過流流地
Vtc好玩同充實好多

ponysee    發表於 18-5-25 01:43

版主

Charlotte_mom 發表於 18-5-22 09:29
係呀好大方
我公司攪過咖啡拉花workshop,一人得一杯!
我女去vtc,係拉足成個下午,導師 ...

可惜我女話今年冇野岩玩, 唔參加

反而我想去玩下 微生物及分子生物學初體驗, 黑白菲林攝影工作坊

醒目開學勳章 王國長老

貓大姐 發表於 18-5-22 23:46
可惜我女話今年冇野岩玩, 唔參加

反而我想去玩下 微生物及分子生物學初體驗, 黑白菲林攝影工作坊

其實好多都好玩,又平,但太遠,所以無得揀了

回覆 貓大姐 的帖子

Tks for your info!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結