用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有間Playgroup同我講上佢地堂會大啲機會入我報左嘅幼稚 ...
go

有間Playgroup同我講上佢地堂會大啲機會入我報左嘅幼稚園 [複製鏈接]

有無JM試過?
有間Playgroup打電話畀我,問我係咪報左某某幼稚園,話係呢間幼稚園認可嘅Playgroup,課程為融入呢間幼稚園而設,報左收我小朋友嘅機會大啲。

我嚇左一跳,無諗過幼稚園會pass我個手提畀人。同埋,原來真係有報Playgroup著數啲呢枝歌仔唱?!
呢件事畀我嘅感覺唔太好,攪到想IN都唔IN喇。
   0    0    0    0

回覆樓主

邊間?

九龍真光?

反而會諗係咪呃人的電話,不如你打去幼稚園證實下

過去一年我仔有讀過九龍塘名幼,同你經驗一樣,話升n優先,因為每期甘比錢,直到in個間學校既n ,就waiting,問返一齊返返playgroup 讀既同學,全部都係甘,負責老師話睇小朋友表現,吾關佢地事!真係好不負責任,俾錢嘅時候就口口聲聲話一定得, in N嘅時候係另外一班老師,其實根本幫助唔到,我同其他家長都勁嬲

豆太太 發表於 18-5-17 14:21
過去一年我仔有讀過九龍塘名幼,同你經驗一樣,話升n優先,因為每期甘比錢,直到in個間學校既n ,就waiting, ...

邊間名幼話一定得?

過去一年我仔有讀過九龍塘名幼,同你經驗一樣,話升n優先,因為每期甘比錢,直到in個間學校既n ,就waiting, ...

迦x?

違反商品說明條例喎

pokipoki 發表於 18-5-17 14:06
反而會諗係咪呃人的電話,不如你打去幼稚園證實下

佢講得出邊間學校同我小朋友個名「請問係咪XXX嘅家長?請問你之前係唔係報左XXXXXX?」,我覺得唯一可能係學校畀我個資料出去。

pleec 發表於 18-5-17 16:34
佢講得出邊間學校同我小朋友個名「請問係咪XXX嘅家長?請問你之前係唔係報左XXXXXX?」,我覺得唯一可能係 ...

我都收過呢啲電話,但佢個playgroup又真係係返個間幼稚園入面上堂
‹ 上一主題|下一主題