用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣靈糧堂 (希望有家長可以分享小朋友面試經驗及在校情 ...
go

荃灣靈糧堂 (希望有家長可以分享小朋友面試經驗及在校情況 [複製鏈接]

考慮黎緊報 荃灣靈糧堂k 班!

1. 想問有冇面試過荃灣靈糧堂幼稚園的經驗?可唔可以講下流程係點?2. 收生準則係點?
3. 有冇讀緊既家長可以分享下小朋友讀得開心嗎?老師有熱誠愛心嗎?
4. 係咪同佢地既理念一樣?

因為學校沒有開放日,所以想從你地身上知多d有關資料, 感謝!
   0    0    0    0

受到警告

回覆樓主

回覆 makkawing 的帖子

請問K1係幾時可以報名? 我都考慮緊呢間

靚靚太 發表於 18-5-30 13:47
回覆 makkawing 的帖子

請問K1係幾時可以報名? 我都考慮緊呢間

今年九月中左右可以報下年度K1. 留意網頁公佈。報名時間好短。

makkawing 發表於 18-5-16 15:26

1. 想問有冇面試過荃灣靈糧堂幼稚園的經驗?可唔可以講下流程係點?2. 收生準則 ...

學校以孩子為中心,老師非常有愛心熱誠又幽默,課程多元化又有趣,學校透明度很高,小朋友讀得很開心

家長理念同學校一致很重要,靈糧堂是 happy school, 若家長重視催谷學術就不太適合了

makkawing 發表於 18-5-16 15:26

1. 想問有冇面試過荃灣靈糧堂幼稚園的經驗?可唔可以講下流程係點?2. 收生準則 ...

另外,你可參考下視學報告,靈糧網頁內有的。

‹ 上一主題|下一主題