用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 副學士 vs 自資 vs Top Up vs 海外大學但在香港讀的大學 ...
樓主: 小時了了
go

副學士 vs 自資 vs Top Up vs 海外大學但在香港讀的大學課程  

回覆 大件仔 的帖子

荷蘭有好多學位課程係用英語授課, 不須法文, 荷蘭文.也可考慮其他歐洲國家如法國, 德國等. 有些學費比荷蘭更平.

依家恒管已升格為大學,如果想讀商科管理,是否係一個好出路,認受性高嗎?

回覆樓主:

thx for sharing

Charlotte_mom 發表於 18-7-16 11:40
果日,有朋友同我講,如果想做社工,又唔夠分入理想嘅大學,東華自資degree非常唸得過
好彩坐正ASWO,起薪 ...

不知東華的幼教如何呢?如果只有33222,
耀中
東華
ive hd幼教
點簡好呢?
我見大家都不係幼教呢科,不知有無其他媽咪可以給意見呢?
如果幼教hd又邊間好呢?
耀中
東華
明愛(waiting)
中大幼教(未報)

wingnam-ma 發表於 19-4-12 12:06
依家恒管已升格為大學,如果想讀商科管理,是否係一個好出路,認受性高嗎? ...
恆管是好學校

cow 發表於 19-4-11 09:18
回覆 大件仔 的帖子

荷蘭有好多學位課程係用英語授課, 不須法文, 荷蘭文.也可考慮其他歐洲國家如法國, 德 ...
荷蘭總使費要幾多?你兒子讀邊科?

hksarhksar 發表於 19-7-2 19:25
荷蘭總使費要幾多?你兒子讀邊科?

阿仔間U學費每年約€9000(貴啲大概11000),阿仔租金生活費每月€650+350(多數自己煮有時叫外賣), 加機票同去附近旅遊費用。租金大概€500-800 視乎地區同間房質素。