用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問考完A Level入大學既程序
樓主: 亮燈
go

請問考完A Level入大學既程序

Ruby1219 發表於 18-5-15 09:51

我哋都係預咗今個暑假唔去旅行,等到九月中去北歐旅行再去 ...

唔係驚佢做核武,而係驚佢做間諜啫!   

亮燈 發表於 18-5-15 10:00
唔係驚佢做核武,而係驚佢做間諜啫!

都係

Ruby1219 發表於 18-5-15 10:12
都係

核武普通人做唔到,因買唔到材料,佢驚你仔學識左個技術,收呢啲技術、方法賣俾其他國家。

亮燈 發表於 18-5-15 10:18
核武普通人做唔到,因買唔到材料,佢驚你仔學識左個技術,收呢啲技術、方法賣俾其他國家。
...

係呀,好刺激。我仔好蛇gwei 㗎,點會敢?佢連美國都驚話好多槍!

Ruby1219 發表於 18-5-15 10:34
係呀,好刺激。我仔好蛇gwei 㗎,點會敢?佢連美國都驚話好多槍!

佢守法啫! 但英國都要保障自己利益!

回覆 Ruby1219 的帖子

我仔話呀媽幫手搞入大學visa,是我的榮幸,人生得一次。😂

Ruby1219 發表於 18-5-15 10:34
將來都很嚴,敏感國家未畢業前去咗玩先。日後冇咁易批個visa 比你。

亮燈 發表於 18-5-15 07:13
謝謝四阿哥

好叻仔有5間大學有offers

brother4 發表於 18-5-15 12:33
好叻仔有5間大學有offers

普通大學啫!唔係頂級

亮燈 發表於 18-5-14 21:56
阿大就考AL,已有5間大學offer,想問有成績後應該點做?拜托各位,謝謝!

del.

亮燈 發表於 18-5-15 08:25
謝謝!要提醒阿大先。
你仔仔有冇join定freshmen 嘅chat group ?我囡有CO後就join咗D唔知FB定邊度嘅group,互通消息。有D學生考完試認為自己唔會達標就會自動退出。
如果冇記錯,考完試,等放榜,成績meet到CO,,UCAS會通知學生,之後等學校出CAS同其他資料。

Ruby1219 發表於 18-5-15 09:51

我哋都係預咗今個暑假唔去旅行,等到九月中去北歐旅行再去 ...
我囡嗰科都要搞ATAS!佢去英國得2年,結果要請香港舊校老師幫手做referee。

etoile 發表於 18-5-15 18:02
你仔仔有冇join定freshmen 嘅chat group ?我囡有CO後就join咗D唔知FB定邊度嘅group,互通消息。有D學生考 ...
咁就唔知佢喇!等佢自己攪,佢已揀左兩間。

https://www.ucas.com/ucas/underg ... dergraduate-results

我找到這條link,希望大家有幫助。

venice121 發表於 18-5-15 18:26
https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/apply-and-track/ucas-undergraduate-results

我找到這條link, ...

謝謝

亮兄一出post,個個都出手。

noel2010 發表於 18-5-15 18:35
亮兄一出post,個個都出手。

感謝各位俾面,萬分感激!   

noel2010 發表於 18-5-15 08:53
UCAS 放榜,學校已知道你meet 到requirement 就send email 比你。我當年係咁,confirm 咗後很快就出CAS比你 ...

請問通常申咗VISA先定要交學費先?

回覆 Verveine 的帖子

申請visa 先。

Verveine 發表於 18-5-15 22:14
請問通常申咗VISA先定要交學費先?

我孩子開學時去大學辦手續時用bank draft 交學費, 可分期交