用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇子女曾經入讀過南澳洲阿德萊德Glenunga Internation ...
go

有冇子女曾經入讀過南澳洲阿德萊德Glenunga International High Scho [複製鏈接]

剛收到南澳洲教育部通知,這校收左阿囡,如有子女或自己曾入讀過這校可否分享一下?謝謝
   1    0    0    0

我都想知, 對此校有興趣, 唔知好唔好, 樓主可以分享下申請資料和心得嗎? 你小朋友幾大? 在港成績要如何才入到? 謝謝

回覆 cqwong12 的帖子

我自行上網申請7/2019入學,3天後有教育官電郵我,起初只初步派了Marrytville,及後我反映女兒自小一已讀IB shool,跟住佢話將阿囡academic report比Glenunga IHS校方評核一下,約一星期後收到Offer letter.不過,Adelaide HS 及Glenung IHS只接受Year10或以上之申請。

上網資料看到係南澳第一名公校,我都5知校風如何

回覆 goodday312 的帖子

早些報名會多些學位,你也有興趣?8月上旬才付第一期學費,我未比$。稍後收到通知才做下一步,大约school fee及 homestay约18萬一年,詳情可參閱
www.internationalstudents.sa.edu.au

回覆 goodday312 的帖子

no, I uploaded Year 7 and 8 academic reports to them.  You can send email to the SA education Dept .

回覆 superwu 的帖子

自己申請
‹ 上一主題|下一主題