用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請幫忙:S1 bridging course
go

請幫忙:S1 bridging course [複製鏈接]

請問有冇人知皇仁/聖言有冇bridging course?  有的話,又會在幾時開始呢?上校網搵唔到資料。謝謝!
   1    0    0    0

ipmrs 發表於 18-5-12 01:03
請問有冇人知皇仁/聖言有冇bridging course?  有的話,又會在幾時開始呢?上校網搵唔到資料。謝謝! ...

Bridging couse是做比家長睇的,作用不大,不參加也不會吃虧!

王家爸爸    發表於 18-5-12 15:01

小華媽媽 發表於 18-5-12 13:21
Bridging couse是做比家長睇的,作用不大,不參加也不會吃虧!

謝謝回覆!

小華媽媽 發表於 18-5-12 13:21
其實bridging course既另一個作用就係俾小朋友互相認識,等真正返學時會好啲。

王家爸爸 發表於 18-5-12 15:03
其實bridging course既另一個作用就係俾小朋友互相認識,等真正返學時會好啲。

...

謝謝回覆!
非常同意你講嘅嘢!
另外,我覺得bridging course 仲可以比小朋友早少少適應下個校園環境,係一個幾好嘅安排!

回覆樓主

希望有人可以幫忙比到有關嘅資料我,謝謝!

回覆樓主:

jumphigh 發表於 18-5-12 21:26
或者打去學校问?  我估会答掛

我打過(不是樓主那間),校方回應我未有確實日子,只答八月中至尾,點知問就讀中學的家長,有曬確實實日子

mom06 發表於 18-6-9 15:08
我打過(不是樓主那間),校方回應我未有確實日子,只答八月中至尾,點知問就讀中學的家長,有曬確實實日 ...

點會冇?上年暑假D學校已出哂整個學年行事曆啦,只係聽電話嗰位得唔得閒幫你查啫
8-)

醒目開學勳章 王國長老

mom06 發表於 18-6-9 15:08
我打過(不是樓主那間),校方回應我未有確實日子,只答八月中至尾,點知問就讀中學的家長,有曬確實實日 ...

校曆出左都可以改, 我囡學校以前有打, 今年無.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

ipmrs 發表於 18-5-12 01:03
請問有冇人知皇仁/聖言有冇bridging course?  有的話,又會在幾時開始呢?上校網搵唔到資料。謝謝! ...
皇仁冇bridging course 的,但有2天1夜camp,有師兄帶住認識学校咁!但Pre S1 後,会致电成绩欠佳的上課,類似補底班
樓主2間地区完全不同,估计target 自行吧!自行收得的话,要去補底的机会近乎零
‹ 上一主題|下一主題