用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國學生簽證
樓主: TKSMOM
go

英國學生簽證  

sorfn89 發表於 18-8-17 06:53
點解我8號做快證,你7號做普通證,遲你一日做,你15號收email, 但我到而家都未收到email㗎? 好心急
...
會唔會SEND咗去你個EMAIL ADDRESS?

mimikitty28 發表於 18-8-17 10:19
我仔又係8月7號去整, 到依家都未收到通知, 好擔心啊, 9月頭訂哂機票去旅行
你係快證定普通證?

bero 發表於 18-8-17 10:23

sorfn89 發表於 18-8-17 10:11
預約

謝謝

bero 發表於 18-8-17 10:23

請問你交完文件後有無信息通知你進度㗎,我見網上話會有5條信息會send去手機或email通知進度,我女1條都無收過,係咪要比錢㗎?

sorfn89 發表於 18-8-17 10:23
你係快證定普通證?

普通證,但7號那位jm話15號已收到,所以我先急
可憐天下父母心 :cry:

mimikitty28 發表於 18-8-18 00:58
普通證,但7號那位jm話15號已收到,所以我先急

我仲急過你

bero 發表於 18-8-7 09:13
我今日下午先交, AGENT幫我執了:
1. TB REPORT
2. APPLICATION FORM

請小朋友未滿18歲是不是要父母ID copy?
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

sorfn89 發表於 18-8-17 19:12

完全無.

totoro 發表於 18-8-19 10:50
請小朋友未滿18歲是不是要父母ID copy?
係, 我女年尾才足18歲, 要我同老公身份証COPY同CONSENT LETTER.

bero 發表於 18-8-20 09:44
係, 我女年尾才足18歲, 要我同老公身份証COPY同CONSENT LETTER.

(emoji)一定要父和母的ID COPY嗎?我只交了一個!
17/12 3.65kg 29/12 3.73kg 20/1 4.7kg 18/2 5.67kg 23/4 7.1kg

Celia 發表於 18-8-20 20:47
(emoji)一定要父和母的ID COPY嗎?我只交了一個!
父或母

cow 發表於 18-8-20 21:49
父或母

(emoji)(emoji)謝謝
17/12 3.65kg 29/12 3.73kg 20/1 4.7kg 18/2 5.67kg 23/4 7.1kg

cow 發表於 18-8-20 21:49
父或母
我交了兩個, 照跟AGENT張LIST俾.

2018菲律賓國定假日
21/8, 22/8, 27/8, 12/9

請問今年簽證辦得快左, 是否因為變番由菲律賓 office 做?  幾年前申請就係菲律賓做, 快好多, 做快證頭尾5個工作天。

CircleFat 發表於 18-8-21 10:54
請問今年簽證辦得快左, 是否因為變番由菲律賓 office 做?  幾年前申請就係菲律賓做, 快好多, 做快證頭尾5個 ...
英國官員當時承認事故主因是記錄申請人資料的掃描系統出現技術問題,導致部份申請人資料遺失;負責批核的英國Sheffield簽證中心又沒有足夠人手,導致審批延誤。

回覆樓主:

今日去交文件 交完文件後才發現我明明在網上預約的時候有交160的類似幫忙check文件的服務,但是那時候在交的時候 她只是問我有什麼文件要交的嗎 中途在找文件還沒交齊的時候,她還問 這麼多了嗎?我最後急急忙忙把我所帶的文件交完。結論是 那個160的費用是廢的,跟不交沒分別 不知道大家有沒有交了有不同服務的

monicacjx 發表於 18-8-22 12:56
今日去交文件 交完文件後才發現我明明在網上預約的時候有交160的類似幫忙check文件的服務,但是那時候在交 ...
比咗快證錢, 點知同普通證同一日收到 visa

sorfn89 發表於 18-8-22 14:33
比咗快證錢, 點知同普通證同一日收到 visa

可憐 可憐