用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 羅氏基金中學2018-19交流區
樓主: ahjoechan
go

羅氏基金中學2018-19交流區  

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

唔知今年啲師兄師姐DSE成績點呢?

polliebb 發表於 18-7-11 09:46
唔知今年啲師兄師姐DSE成績點呢?
http://www.plklfc.edu.hk/index.php?option=com_content&view=article&id=1023%3Ahkdse-result-2018&catid=41%3Aadmission-aricle&lang=zh

^曾小姐^ 發表於 18-7-11 10:51
http://www.plklfc.edu.hk/index.php?option=com_content&view=article&id=1023%3Ahkdse-result-2018&catid ...

唔差喎! 係BK有JM話最少要睇3年BANDING才能作準,希望下年繼續保持到。

minecraftbb 發表於 18-7-11 13:17
剛收到取錄,多多指教,想入group
你叩門入定waiting list 入?

醒目開學勳章 王國長老

版主按:禁止開立/邀請/徵求加入任何通訊群組,請參閱置頂通告
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我對比上年圖(大約化數字 ): "4" level, % 來計
中: = no change  
Eng: -8%
Math : +5%
LS : -6%

M2: +20%
Phy: -2%
Chem =
Bio - 3%
Comb Science (New) ** ??

BAFS : +21%
Econ : + 40%

Chi His  -10%

Geog - 30%

VA + 27%
ITC - 21%

comb science 係新的 ? 見佢100% 4+ .好似好好分.   
中文我以為會有進步, 不過只是冇變,  
4 主科同理科類上上下下差不多,
中史地理就差左.
M2 and 商科類進步好大,
當然因唔知實際選科的人數, 如少人選的科, 可能幾個人的分數上落都已有好大影響.
同埋唔知4/5/5*/5** 的細數,  
希望總體keep 到1C.

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3582732&extra=page%3D1&page=1

如以以上這鏈結所定去細分BAND 1A, 1B, 1C的話,今年成績好似同上年一樣都有B1B(有錯請指正). 謝謝! 羅氏中文始終差少少,但比未有陸小學生直上時已經好了不少,繼續努力啦! 不過,數理方面又真係幾好。

waiwaileung1 發表於 18-7-11 22:57
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3582732&extra=page%3D1&page=1

如以以上這鏈 ...

恭喜你地呀,羅氏果然係一間高增值的學校

回覆樓主

我也是外來生,請問有家長開了WhatsApp group, 可否加我

請問你小朋友編去邊班?

回覆樓主:

18/19中一都係5班

想請問除了學費, 還有其他哪些額外費用?

wylee815 發表於 18-11-18 12:20
想請問除了學費, 還有其他哪些額外費用?

一般雜費百幾(全年),買袍(幾年用),校本(每年用)百幾,基本上每月只俾學費

回覆 ^曾小姐^ 的帖子

謝謝回答.

HaYi 發表於 18-7-11 19:19
我對比上年圖(大約化數字 ): "4" level, % 來計
中: = no change  
Eng: -8%
今年新來的Economic老師Mr.Wong教得好好,學校如果可以再請多啲呢啲高質素老師,相信會更加高增值。

回覆樓主

想請教一下各位

女兒報了羅氏基金
想知道往年面試形式是如何?
萬分感謝