用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 直資私小邊間要家長group interview?
樓主: smiley7x24
go

直資私小邊間要家長group interview? [複製鏈接]

AgapePa 發表於 18-5-8 13:07
前幾年,福建的家長group in 是搶答的,仲好玩。
So funny,笑左。

有無比個叮叮去搶答?

真心唔明校方咁做嘅用意何在? 大佬, 同小朋友考小學啫! 使唔使將D家長舞龍咁舞, 攪到好似玩"馬騮搶球" 咁!

回覆樓主

各位家長,今年已經改咗玩法啦,咩抽題目、三分鐘一條、搶答,完全不是嗰回事。來年考福附的家長,請睇我之前的post,我只係分享咗兩三句都係正取生。同組有家長即頭話無嘢分享,老師都無要佢講,不過唔分享會否影響就唔知啦。老師手上係無分紙無筆的。

taxibird 發表於 18-5-8 23:12
各位家長,今年已經改咗玩法啦,咩抽題目、三分鐘一條、搶答,完全不是嗰回事。來年考福附的家長,請睇我之 ...

同意,身邊朋友講好多嘅、講好少嘅,都有收有唔收。我覺得影響不大,學校有講其實見家長係希望知道家長期望,改善學校各項安排。福小一向重視家長意見,每年都會搞好多次家長茶敍,由主任同助理校長直接聽家長意見及投訴,學校會即時跟進合理要求。最近一次家長話小一小二水龍頭好難㩒,之後果個星期放咗幾日假,啲水龍頭即刻換晒感應,超快。

其實由我幫我小朋友搵學校果年開始,年年呢個時候,都會見到Agxxxpa同ox3攻擊各間學校,在BK耐咗,大家都會知邊啲人做點。邊啲人講嘢可信,邊啲人摷啲陳年料去攻擊其他學校。

waiwaileung1 發表於 18-5-8 13:53
So funny,笑左。

覚得有點crazy

Mathew0214 發表於 18-5-9 09:40

同意,身邊朋友講好多嘅、講好少嘅,都有收有唔收。我覺 ...

一間學校緊有地方做得好, 有地方做得唔好. 做得好就讚, 唔好就彈! 講兩句就算"攻擊"?學校近年改咗唔玩搶答, 證明學校都覺得呢個環節有可改良嘅空間啦 (反而D鐵粉......)!
BTW, 印象中ox3唔係淨係彈, 都讚過好多學校架, 包括福小

‹ 上一主題|下一主題