用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 Pebbles 令我實在太失望
go

Pebbles 令我實在太失望 [複製鏈接]

Pebbles 令我實在太失望

今日我個女喺Pebbles 第一日返學, 我本來非常之興奮因為呢間playgroup 係Under st Cat. 不過我入到去見到大部份英文老師都係南亞睿人. 我已經有少少跌眼鏡! 最犀利嘅就係我竟然見到呢一班南亞睿老師、喺教員室門口講佢哋嘅自己嘅語言. 有其中一個老師仲可以講流利嘅廣東話. 分分鐘仲犀利過我。我都唔知我開心覺得個老師識多個語言好、定係有少少擔心。 我個女之前嗰間playgroup 個英文老師就係南亞睿老師佢啲英文一啲都唔得仲有好多佢哋鄉下話嘅口音。 搞到我個女講啲英文都有佢哋嘅口音所以我先決定同佢轉校! 點知呢一間名校嘅playgroup ,都係咁。
佢哋錢就收得貴,如果收得咁貴,我寧願要啲係外國回流返嚟嘅亞洲人都唔想要啲南亞睿人因為佢哋嘅口音真係好犀利仲要一口流利嘅廣東話。佢分分鐘係香港土生土長嘅南亞睿人士。我錢就俾咗一個學期、希望真係唔係我想像中咁差啦。如果唔係又要幫我個囡搵間新學校啦。

0    0    0    0

回覆樓主

(emoji)本來仲諗住報,見咁貴,又咁啱冇位,卻步
你咁講,睇嚟要收手

回覆樓主

St Cat playgroup 好似外判⋯⋯

回覆樓主

我報左一季. 上左幾堂覺得幾悶, 阿仔又唔鍾意, 跟住無番了.....浪費左大半個course的錢
‹ 上一主題|下一主題