用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔抽34定35校網?
go

男仔抽34定35校網? [複製鏈接]

如果選35或者34,邊幾間學校適合男仔呢?
   2    0    0    0

點都唔要 34,另外自己考直私+祈求抽中大獎。唔考學校的話,就更加唔要 34。

1998Ruby1998 發表於 18-5-1 00:51
點都唔要 34,另外自己考直私+祈求抽中大獎。唔考學校的話,就更加唔要 34。 ...

如果唔抽34,咁大獎係指邊間?
其實我好想同我仔博下英華同陳守仁,最理想直資,不過機會太過渺茫

回覆 april13mum 的帖子

大獎就係你個乙一。34 網乙一唔中,就區內其他學校都唔中,好容易就派去隔離黃大仙同觀塘,跨區學校通常都唔會係成績最亮麗,而且黃大仙同觀塘不論男女都唔夠 Band 1 位,6 年後一樣都要爭餐死。35 網嘅寶校總比 34 網嘅寶校好 d。35 網最差都係出果欄,油尖旺男仔 Band 1 位夠,有部分 Band 2 仔仲可以偷雞入到 Band 1 校。
35 網印象中乙二黃宣、兩奉都有 d d 機會,乙三葛都有 d 機會(不過可能下年開始要放乙二先得)。

1998Ruby1998 發表於 18-5-1 01:15

大獎就係你個乙一。34 網乙一唔中,就區內其他學校都唔中,好容易就派去隔離黃大 ...

35已變成紅馬、黃宣、奉千只可揀一間,乙一都收唔哂,去年聽聞乙二有人中奉基,乙一唔中多數去葛或果欄....

feifei_baby 發表於 18-5-1 13:55
35已變成紅馬、黃宣、奉千只可揀一間,乙一都收唔哂,去年聽聞乙二有人中奉基,乙一唔中多數去葛或果欄... ...

紅馬屬於乙一嗎?

april13mum 發表於 18-5-1 15:00
紅馬屬於乙一嗎?

乙一=大抽獎第一志願,乙一揀咩都得,35網多數人揀天神、紅馬、雙奉、黃宣第一,除上年有人話奉基放乙二都中,其他乙一收唔哂要抽。

1998Ruby1998 發表於 18-5-1 00:51
點都唔要 34,另外自己考直私+祈求抽中大獎。唔考學校的話,就更加唔要 34。 ...

代家姐問,請問34區合一堂會唔會好谷?校風好嗎?謝謝您

回覆 Tans 的帖子

唔好意思,我唔識人讀合一堂,只聽聞都係一間唔錯嘅學校,冇教快,進度正常,相比其他學校已經唔算多野做。自行已經出現超收,抽獎乙一有人不入,所以要考定學校「保命」。

回覆 feifei_baby 的帖子

阿葛同果欄都好過去黃大仙同觀塘

1998Ruby1998 發表於 18-5-1 22:21
回覆 Tans 的帖子

唔好意思,我唔識人讀合一堂,只聽聞都係一間唔錯嘅學校,冇教快,進度正常,相比其他學 ...

謝謝資料

1998Ruby1998 發表於 18-5-1 01:15

大獎就係你個乙一。34 網乙一唔中,就區內其他學校都唔中,好容易就派去隔離黃大 ...

非常受用,謝謝(emoji)

feifei_baby 發表於 18-5-1 21:03
乙一=大抽獎第一志願,乙一揀咩都得,35網多數人揀天神、紅馬、雙奉、黃宣第一,除上年有人話奉基放乙二都 ...

謝謝(emoji)

1998Ruby1998 發表於 18-5-1 22:22
回覆 feifei_baby 的帖子

阿葛同果欄都好過去黃大仙同觀塘

其實唔止果欄,31網仲有借出廣官及佐官比35網。

‹ 上一主題|下一主題