用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一自行選校點計分
go

小一自行選校點計分

做足準備嘅我,是時候幫個囡計劃下小一揀學校,上網搵太大海撈針了,究竟小一自行選校點計分?望各位大大,可以提供下資料比我,等我知搵乜?

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-sys ... rimary-1-admission/

D姐 發表於 18-4-27 10:47
做足準備嘅我,是時候幫個囡計劃下小一揀學校,上網搵太大海撈針了,究竟小一自行選校點計分?望各位大大, ...
做足準備嘅我...............

manmonster    發表於 18-4-30 13:05
noverzero    發表於 18-4-27 12:03

做足準備不是這樣的!
自己上網google ㄧ下好多答案的!
打「小一計分」好簡單的!
沒有人應該幫你搵!
自己返回去做下功課有問題再問大家!
你住邊區?中意什麼小學?中意什麼教學方式?
自己上學校網站看看!
看理念合不合再來問問題會好些!

D姐 發表於 18-4-27 10:47
做足準備嘅我,是時候幫個囡計劃下小一揀學校,上網搵太大海撈針了,究竟小一自行選校點計分?望各位大大, ...

要做足準備,應該結婚前就要開始計劃。

老公/婆唔係名校舊生,小朋友出世無洗禮,嚟到今時今日已經無得救。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-4-28 13:21
要做足準備,應該結婚前就要開始計劃。

老公/婆唔係名校舊生,小朋友出世無洗禮,嚟到今時今日已經無得救 ...
加埋大B仲會好少少, 最少我間dream school唔收細B。