用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田 帝堡城 啟思 N班 call waiting
go

沙田 帝堡城 啟思 N班 call waiting [複製鏈接]

有無等緊帝堡城啟思N班嘅家長收到 call waiting? 應該差唔多時間交大訂有D位放出來.  我打過去啟思問又話未有空位.

0    0    0    0

回覆樓主

我都打過去問,話要五月份才知道後補位。

I gave up my offer in Creative la, hope your children can get it~

victoriababy 發表於 18-5-4 09:11
I gave up my offer in Creative la, hope your children can get it~
Thank You. 我係要 p.m. 上晝我得閒帶佢周圍去.

Concon830 發表於 18-5-3 23:13
我都打過去問,話要五月份才知道後補位。

希望盡快有消息啦。我阿女19/5呂郭碧鳳交大訂,之後再轉會心大心細。

jasoncwm 發表於 18-5-4 14:33
希望盡快有消息啦。我阿女19/5呂郭碧鳳交大訂,之後再轉會心大心細。

我打算下星打去問多次,如無睇錯,九龍塘個邊好似開始call waiting.

Concon830 發表於 18-5-5 01:24
我打算下星打去問多次,如無睇錯,九龍塘個邊好似開始call waiting.
打去問, 書記都答唔到D乜. 我今日親身問過啟思老師,話仲要D時間打去問下 無來註冊的學生係咪仲來讀,整理好之後,來緊呢個星期就call waiting. (我地3月起有讀啟思playgroup, 只係唔想太怪獸, 成日追問老師)

jasoncwm 發表於 18-4-25 17:31
有無等緊帝堡城啟思N班嘅家長收到 call waiting? 應該差唔多時間交大訂有D位放出來.  我打過去啟思問又話未 ...

想請教呢間N班, Bb 幾大要交表?

Relaxbearlovebb 發表於 18-5-5 15:19
想請教呢間N班, Bb 幾大要交表?

佢每年8月初至10月尾網上交表。11月中面試。你BB 2019-2020學年 19年9月足2歲都可以交表,如10-12月出生的是細B,應可照樣交表,如果收,足2歲哪個月先入學。
http://www.creative.edu.hk/apply-rc.php?lang=tc

同埋啟思有親子 playgroup, 都是幼稚園老師教返, 如你真想讀呢間, 建議你都報. 一來可以了解下學校點教小朋友. 二來你BB又可適應下間學校. 睇下間學校啱唔啱你地. 仲有熟咗環境, 面試都無咁緊張. 我當時9月先報名, playgroup 已full晒. 係去到第二年3月有位先去讀.

http://creative.edu.hk/pg/playgroup2017.pdf

jasoncwm 發表於 18-5-5 13:46
打去問, 書記都答唔到D乜. 我今日親身問過啟思老師,話仲要D時間打去問下 無來註冊的學生係咪仲來讀,整理 ...

啊, 謝謝分享,咁我都等下星期先。

jasoncwm 發表於 18-5-5 16:48
佢每年8月初至10月尾網上交表。11月中面試。你BB 2019-2020學年 19年9月足2歲都可以交表,如10-12月出生 ...

多謝你的資料!等我去睇下!

jasoncwm 發表於 18-5-5 13:46
打去問, 書記都答唔到D乜. 我今日親身問過啟思老師,話仲要D時間打去問下 無來註冊的學生係咪仲來讀,整理 ...
無消息,今日打去書記又係話無位。

Relaxbearlovebb 發表於 18-5-5 23:58
多謝你的資料!等我去睇下!

我諗唔好咁大期望啦。今日老師話:問完校務處, 要註冊的都來齊, 所以無位空出來, 可能要等開學前後再有無人走先有機會啦.

諗住都無行啦。點知頭先啟思打來話有位。我係揀N班下午班首選的。我地3月起有上啟思playgroup. 4月寫咗封求位信.

我都知包括自己在內有3個媽媽放左位

victoriababy 發表於 18-5-16 08:36
我都知包括自己在內有3個媽媽放左位

係呀見之前帝堡城啟思N班個post都好多人放位。不過佢call又未必call到我。N班唔似K咁,無統一註冊,同埋學位少,想讀嘅小朋友又多,爭櫈仔變數大好多。
‹ 上一主題|下一主題