用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 陳郁如新書: 修煉IV:異種再現 5 月出版
go

陳郁如新書: 修煉IV:異種再現 5 月出版

啱啱喺博客來見到陳郁如 - 修練系列 5月2日將有新書出版.  修練迷要留意喇 !

http://www.books.com.tw/products/0010784811?loc=P_003_002

期待

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 18-4-24 09:22
啱啱喺博客來見到陳郁如 - 修練系列 5月2日將有新書出版.  修練迷要留意喇 !

http://www.books.com.tw/pro ...

謝謝你!
BTW, 我以為今年陳郁如會出一本叫“畫仙”添

http://www.books.com.tw/pro ...

終於等到了

welcome 發表於 18-4-24 14:48
謝謝你!
BTW, 我以為今年陳郁如會出一本叫“畫仙”添

畫仙係詞靈嗰個系列,我都等緊

詞靈還未看

醒目開學勳章

回覆樓主:

想問下你哋熱愛睇書嘅小朋友 ,會唔會真係書不離手?我仔唔知幾時開始迷上咗小說(現時最愛係金庸),只要一睇真係可以廢寢忘餐,一坐低就睇書,行路又睇,總之唔會浪費一秒,唔知點解我總覺得唔係好正常,好似呢套修煉,仔竟然可以半年全套睇咗5次,就算真係好鍾意睇書,都應該唔會係咁短時間一套書睇5次卦?

COE1205 發表於 18-5-3 17:20
想問下你哋熱愛睇書嘅小朋友 ,會唔會真係書不離手?我仔唔知幾時開始迷上咗小說(現時最愛係金庸),只要一 ...
d人話避免呈分前開始金庸

醒目開學勳章

請問你有無買到?我見博客來唔送香港

醒目開學勳章 貢獻勳章

welcome 發表於 18-5-4 12:39
請問你有無買到?我見博客來唔送香港

係喎~ 送星加波,但唔送HK!

金石堂仲話TW限定!
恐龍家

回覆樓主:

我網上見到讀書人有售,$96

想問下你哋熱愛睇書嘅小朋友 ,會唔會真係書不離手?我仔唔知幾時開始迷上咗小說(現時最愛係金庸),只要一 ...
唔單止係金庸, 乜書都會返睇, 我自己套福爾摩斯都返睇咗幾十次。

IloveJJ 發表於 18-5-17 10:36
邊套福爾摩斯?
福爾摩斯全集

little_yolky 發表於 18-5-17 12:37
福爾摩斯全集

閱讀速度好快,全套其實真係好厚。
我自己都有1套,但仲未睇。 依家睇緊“屍骨的餘音2”,仔就迷緊“三國志”漫畫,雖然係漫畫,但睇緊成人版,對我仔嚟講已經係一個進步。
仲喺學校圖書館用盡quota借咗套三國志連環圖,套maze runner 睇緊都打咗入冷宮

S-Kwok 發表於 18-5-17 13:22
閱讀速度好快,全套其實真係好厚。
我自己都有1套,但仲未睇。 依家睇緊“屍骨的餘音2”,仔 ...
套福爾摩斯係我自己的, 好後生時買, 不斷翻睇都仲係覺得好好睇。

BTW, 你有無誤會, 睇果個係我, 唔係阿女們。

little_yolky 發表於 18-5-17 13:36
套福爾摩斯係我自己的, 好後生時買, 不斷翻睇都仲係覺得好好睇。

BTW, 你有無誤會, 睇果個係我, 唔係阿女 ...

哈哈! 我見你quote 嗰段係問小朋友,所以我真的誤會了。

S-Kwok 發表於 18-5-17 14:10
哈哈! 我見你quote 嗰段係問小朋友,所以我真的誤會了。
家姐睇書快我好多, 不過唔鐘意偵探小說。

書蟲都是一個樣,難以自拔!但我看成happy problem, 總比拉牛上樹強吧!