用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問下如果自行收左同大抽獎都收埋?
樓主: pcchobby
go

想問下如果自行收左同大抽獎都收埋?   [複製鏈接]

gracelam 發表於 18-4-22 16:42

已經去到尾聲,唔知升中遊戲點玩,唔知呀女banding,真係冇辦法幫佢。

回覆 gracelam 的帖子

老師話唔會有機會跌落band 3學校, 我亦都完全冇填到band 3學校最差都只係band 2中至尾

回覆 聞一多 的帖子

老師覺得可以進取d~就算唔得我依然擺左自行既係4-5位

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 18-4-22 15:01
救命,去到填表都一舊雲

頭先先討論完,話口未完又黎
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

明顯樓主對囡囡好有信心,唔知係咪非常一缐小學。

pcchobby 發表於 18-4-22 17:00
回覆 聞一多 的帖子

老師覺得可以進取d~就算唔得我依然擺左自行既係4-5位

即係你到依家仲未明,唔係進唔進取嘅問題,係你個女咩banding,唔同banding 係分開抽,亦都唔到排法。

miriam 發表於 18-4-22 17:21
頭先先討論完,話口未完又黎

唉,其實EDB有碟介紹升中派位,點解做家長嘅唔花少少時間去暸解下,睇完唔明先上嚟問呀,依家係零知識。

或者樓主開名囡囡學校同自一、二,及乙一二三四五放乜,大家俾嘅意見會中肯d

Heihomami 發表於 18-4-22 17:28
明顯樓主對囡囡好有信心,唔知係咪非常一缐小學。

問題係樓主都交表喇,都未知個遊戲點玩,只係老師話點點點。

醒目開學勳章 王國長老

pcchobby 發表於 18-4-22 16:51
回覆 gracelam 的帖子

老師話唔會有機會跌落band 3學校, 我亦都完全冇填到band 3學校最差都只係band 2中 ...

唔填埋 b3,去到最差情況搏得滯點知係b2,衰左無填b3,到時b2派唔到畀你,咪由教局分畀你囉。
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-22 17:45
唔填埋 b3,去到最差情況搏得滯點知係b2,衰左無填b3,到時b2派唔到畀你,咪由教局分畀你囉。
...

其實,樓主因老師說話充滿信心。只希望找到方法自行唔要而去大抽奬。

大家既勸勉。。。可以慳番

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 18-4-22 17:39
唉,其實EDB有碟介紹升中派位,點解做家長嘅唔花少少時間去暸解下,睇完唔明先上嚟問呀,依家係零知識。
...

教育局隻碟都唔夠學校同家長資訊準確嘛

醒目開學勳章 王國長老

nicolemummy 發表於 18-4-22 17:47
其實,樓主因老師說話充滿信心。只希望找到方法自行唔要而去大抽奬。

大家既勸勉。。。可以慳番  ...

嗱!我唔熟派位既野,唔好問我,慎防老點

...

之前就係有JM講過個case,填咗b1,1間b2,最後派咗b3c,呢個一定係估錯banding

...

已經到左如斯田地, 只希望佢自行已經搞掂, 其他講咩都係無補於事
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

oiyau2005 發表於 18-4-22 17:39
...

唔係話要做怪獸。只係唔了解點解可以近乎零準備

gracelam 發表於 18-4-22 17:56
已經到左如斯田地, 只希望佢自行已經搞掂, 其他講咩都係無補於事
...

樓主就係唔想入自行果2間

醒目開學勳章 王國長老

聞一多 發表於 18-4-22 17:56

你係升中版耐就會見唔少

聞一多 發表於 18-4-22 17:56

今年真係好多呢類家長,再加上學校又唔理,上年冇咁多喎。

我地學校講座講幾次,又交表比老師改下。

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 18-4-22 17:53
之前就係有JM講過個case,填咗b1,1間b2,最後派咗b3c,呢個一定係估錯banding
...

有真實例子參考,非我地老點係最好

‹ 上一主題|下一主題