用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔網乙部, 急請指教
樓主: WWS
go

灣仔網乙部, 急請指教

IloveJJ 發表於 18-9-4 11:12

中西區乙二入到SJC?咁即係無人揀SJC?
咁聖安多尼男仔派得好過聖彼好多喎~  
聖彼最多人入St. Louis.   但B1男應該又唔會太小, 始終佢地男多女小, 係咪運氣差影響, 我都想知...

IloveJJ 發表於 18-9-3 17:07
又係灣仔區?
係呀

灣仔小學有冇分一線/二線?  填乙部係咪都要睇番自己間小學一線定二線? 就算考級頭三, 二線小學乙一 QC 係咪都係浪費 ?

王家爸爸 發表於 18-9-3 10:22
灣仔區B1仔,個個都乙一放QC,如果你乙一放SJC、KC,以近兩年既情況來講,幾乎可以買定校服。 ...

我就是想乙1填St joe ar

IYY    發表於 18-9-11 17:14

IloveJJ 發表於 18-9-5 23:59
咁少人執死雞?
唔敢執

bbhellokitty 發表於 18-9-11 16:06
灣仔小學有冇分一線/二線?  填乙部係咪都要睇番自己間小學一線定二線? 就算考級頭三, 二線小學乙一 QC 係咪 ...
乙部係同banding 一齊抽, 最緊要肯定自己小朋友係B1生, 理得你小學係幾多線!

回覆 ok3 的帖子

咁自行同甲部, 睇唔睇係咪一線定二線 ?

bbhellokitty 發表於 18-9-11 16:42
回覆 ok3 的帖子

甲部係睇全港組別+隨機號碼決定各學生選校先後,亦係只分組別123,和學校係一二三線無関~~~

自行就係中學自由選擇,自定收生準則,某些中學當然會考慮埋小學,可以有,亦可以係無~~~

bbhellokitty 發表於 18-9-11 16:42
回覆 ok3 的帖子

自行係學校自己揀學生, 睇唔睇相信係個別學校嘅考量. 至於甲部, 同乙部一樣, 靠抽獎運!