用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔網乙部, 急請指教
樓主: WWS
go

灣仔網乙部, 急請指教

IloveJJ 發表於 18-9-2 12:47
謝謝,但華仁、SJC唔擺乙一,還有機會嗎?
因為QC位多,大部分無直屬既人都係乙一QC,所以乙二放QC以外既任何一間都有機會。

Band5 發表於 18-9-2 12:31
SJC,KC,華仁,RC;視乎自己心水

Band 1生乙二RC, 穩陣嗎?

IloveJJ 發表於 18-9-2 16:50
贊成。
唔知應唔應該轉灣仔地址呢?
灣仔區照計男仔B1位多過中西區喎.  另外, FYI only. 若心儀SJC, 可試放乙一, 今年有人乙二入咗.  

bbccbbcc 發表於 18-9-2 19:23
Band 1生乙二RC, 穩陣嗎?
灣仔Band 1生,乙二RC,應該機會非常高。

c6C9home 發表於 18-9-3 09:23
灣仔區照計男仔B1位多過中西區喎.  另外, FYI only. 若心儀SJC, 可試放乙一, 今年有人乙二入咗.  
...
灣仔區B1仔,個個都乙一放QC,如果你乙一放SJC、KC,以近兩年既情況來講,幾乎可以買定校服。

Jasonhaha    發表於 18-9-3 10:26

IloveJJ 發表於 18-9-3 10:38
謝謝資料,乙二入SJC,係灣仔?我無留意開灣仔,SJC俾灣仔有幾多位呢?係咪都係幾個?咁咪好好彩?
...
中西區

IloveJJ 發表於 18-9-3 10:38
謝謝資料,乙二入SJC,係灣仔?我無留意開灣仔,SJC俾灣仔有幾多位呢?係咪都係幾個?咁咪好好彩?
...
呢個真係好彩彩,今年有個乙1→Qc,乙2→Sjc,最後入乙3→华仁

IloveJJ 發表於 18-9-3 11:32
咁情況掉轉,响中西區如果乙一揀QC,又係咪必入呢?
中西區應該好少人敢乙一揀QC,所以機會唔會細過揀KC。

IloveJJ 發表於 18-9-3 17:08
嘩,可惜皇仁唔敢講,想讀KC,唔通要專登搬去灣仔抽英皇?

呢個方法可能真係 work

IloveJJ 發表於 18-9-3 16:55
中西區乙二仲入到SJC?無可能卦?咁少人揀SJC嗎?咁佢乙一填咩?
乙一填咗中西大熱嘅KC.  其實KC係中西區 / 聖彼, 好似越嚟越難入

chunchundaddy 發表於 18-9-3 20:12
呢個方法可能真係 work
灣仔咁多學校揀, 我諗真係好小人會乙一揀KC

IloveJJ 發表於 18-9-4 11:12

........我都覺得peter難入KC。
會否peter既B1男不願選KC呢. 比以前少左一半入KC?

靠自行,比較有把握。抽都是患得患失,又唔似小學,有私校backup 可以大膽進取。