用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 暑期活動
樓主: IloveJJ
go

暑期活動  

IloveJJ 發表於 18-4-18 10:11
就快暑假,又準備報暑期活動,大家會同小朋友報咩活動呢?

我先:

想問英文面試班 邊區?thanks

IloveJJ 發表於 18-4-22 23:14
我仔玩過浮潛,但係响新加坡水上樂園玩,我自己關島玩過。但我聽人講過玩浮潛被水沖走咗  咁所以 ...
香港未試過,之前喜歡去馬來西亞,菲律賓浮潛。有時睇下睇下唔知唔覺越浮越遠都唔知。不過果啲都係勁靚,交通唔方便,少人去的地方。通常多人去地方都安全
我會叫小朋友帶多一副普通游水眼鏡。萬一浮到遠處,換游水鏡快速游返去。

IloveJJ 發表於 18-4-23 09:37
謝謝。
我記得去關島玩嗰時,佢話個沙灘係全部淺水,最後仲有條邊,好似圍住咁,啲水好慢,所以感覺好安全 ...

如果初學係咪會有教練一直陪伴在側?

asweetmom 發表於 18-4-20 20:47
我女兒的同學來我家做小組功課,我會提供茶點,我也不用她們吃完東西收拾清潔,只因是待客之道。我媽打小 ...
又不是幫忙洗碗, 幫忙收拾一下自己餐具, 做個樣也是需要的, 尤其在沒有工人姐姐的家中。

IloveJJ 發表於 18-4-23 10:34
可唔可以順便問下你,上次介紹我嗰套歷史書係咩呀?我搵唔到
你係咪講《世界歷史》? 漫畫嚟, 一套12冊。你仲夠膽依家買? 我差D要C6用木板釘實晒D書架咁滯, 考完呈分暑假書展至買啦。
http://www.books.com.tw/products/0010745357

IloveJJ 發表於 18-4-23 10:59
係咪剩係第三冊好睇呀?
全部都勁好睇, 12冊。一本都唔可以錯過。

IloveJJ 發表於 18-4-23 10:52
哈哈哈,咁我無咁誇張,佢哋平日都係攝時間睇書,我唔買,佢都翻睇緊屋企嗰啲。
...
佢哋邊有時間, 咪攝D溫書時間囉。

我已經叫咗C6將套射雕、倚天、大英百科全書放上天台收埋佢, 暑假前唔可以見光。不過家姐乖D, 知道自己要做D乜, 係阿妹啫。

IloveJJ 發表於 18-4-23 11:05
咁好,我買晒。買完收埋先  
我仔鐘意中史喳喎,都會好睇嗎?
我覺得勁好睇囉, D公仔又畫得靚。

IloveJJ 發表於 18-4-23 11:09
唔係呀!咁你都無理由成日溫書架!我仔平日無溫書,只係星期日抽少少時間溫,平日嗰啲,係做功課之嘛!如果 ...
係呀, 就係平日做做下功課偷睇, 去廁所偷睇囉。

家姐高年班係四測兩考, 年終無休架。5月開始鬼咁多測驗考試, 要開波喇。