用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城Band1 男 迦密 旅港 黃笏南 華英 銀禧 九華 邊間 ...
樓主: s2000
go

九龍城Band1 男 迦密 旅港 黃笏南 華英 銀禧 九華 邊間升大 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-18 14:06
如果包你入澳門/台灣大學讀非degree課程, 去唔去?

不少B2學校, 其實每年都有推薦一批畢業生去台灣讀大學  ...
本女子莫財, focus 係香港八大既學位課程

hkpapa852    發表於 18-4-18 14:11
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-18 14:09
本女子莫財, focus 係香港八大既學位課程
香港..........好似有九大呀版主大人。

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 18-4-18 14:12

有一間.......我唔多鍾意囉................

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-18 14:01
我都想知邊間中學可以包生仔地所有學生入到大學

北區的鄧顯中學,入U率>90%,是新界區一哥!

s2000 發表於 18-4-17 22:56
九龍城Band1 男 :迦密 旅港 黃笏南 華英 銀禧 九龍華仁
那間升大學率高? 求賜教

男校揀九華

男女校揀迦密

醒目開學勳章 王國長老

tpmon 發表於 18-4-18 14:26
北區的鄧顯中學,入U率>90%,是新界區一哥!
你係咪撈亂左 33222 個 % 丫

retriever 發表於 18-4-18 14:36
男校揀九華

男女校揀迦密
九華得5個位,會否太搏?

miriam 發表於 18-4-18 14:40
你係咪撈亂左 33222 個 % 丫

是,你對。

>9x% 入U成績。

醒目開學勳章 王國長老

tpmon 發表於 18-4-18 14:55
是,你對。

>9x% 入U成績。
亂答, 識睇既人就唔會中招, 唔識睇既人錯信後果會好嚴重.

问数據王hkpapa吧~

Arabellahk 發表於 18-4-18 13:36
2014年只有3名超級狀元,來自聖保羅男女中學,協恩,華英中學。
係EK禁耐,从來都話唔好睇狀元啦……睇Lv5+/4+成績嘛……

little_yolky 發表於 18-4-18 14:12
我眼中其实只有3大

little_yolky    發表於 18-4-18 15:30

cloudcloudrobot 發表於 18-4-18 14:41
九華得5個位,會否太搏?
我一直都想博這5個位, 但比老師BAN咗, 好難諗啊...

Yanamami 發表於 18-4-18 15:22
问数據王hkpapa吧~
鄧顯 JUPAS offer 有9X% (degree+AD+HD)

Degree offer 有8X%-90%

最後take degree offer, 其實近幾年只有 7X% (相信係有太多 OUHK 或 SSSDP 既offer俾人放棄咗)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-4-18 16:07
鄧顯 JUPAS offer 有9X% (degree+AD+HD)

有D 學校有UGC FUNDED DEGREE 數.
係咪大部份學校都唔登.

唔係GOVT FUNDED, 我個人會唔算數!

retriever 發表於 18-4-18 16:09
有D 學校有UGC FUNDED DEGREE 數.
係咪大部份學校都唔登.

UGC funded 同 Govt funded, 或有部份中學所謂 Public funded 都係唔同

因為 SSSDP 都算係 Govt/Public funded
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

唔早 D 彈出黎, 搞到我係鄧顯個校務報告浪費左不少時間

hkpapa852    發表於 18-4-18 16:29

所以我最信hkpapa852 講的數據和說話。

Mat_Dad 發表於 18-4-18 16:04
我一直都想博這5個位, 但比老師BAN咗, 好難諗啊...
始終會有5位幸運兒既。

醒目開學勳章 王國長老

tpmon 發表於 18-4-18 16:59
所以我最信hkpapa852 講的數據和說話。
hkpapa852 個表有晒鄧顯呢幾年既資料, 你無睇過咩?

‹ 上一主題|下一主題