用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 李國寶stage 2收咗vs黃芴南,求赐教
go

李國寶stage 2收咗vs黃芴南,求赐教

肯定九龍城Band 1A尾學生,李國寶stage 2收咗,你仲等唔等自行其中一間選咗黃芴南呢?
大家有乜意見      求赐教

PHILIPBB 發表於 18-4-17 20:50
肯定九龍城Band 1A尾學生,李國寶stage 2收咗,你仲等唔等自行其中一間選咗黃芴南呢?
大家有乜意見 :handsha ...

B1A 博自行好過

回覆樓主

B1A尾?係B1A-B1B,還是band1尾?

博自行+抽獎

回覆樓主

如果肯定是b1就抽

Stage 2 收唔係可以照抽獎咩,舊年都得嫁

HM168    發表於 18-4-18 09:44
Mustrek    發表於 18-4-18 00:32
twhkleung    發表於 18-4-17 22:49

回覆 elvisBB 的帖子

Band 1A (尾)

回覆 Chowying 的帖子

19th - 27 April 內要注册啦

回覆 elvisBB 的帖子

肯定。之前福建收咗都冇注册

PHILIPBB 發表於 18-4-17 23:17

妳報名時唔知stage 2註冊咗,仍可以參加統一派位咩?

注左都可以抽獎的

李國寶講明今年4月17日會把註冊了的學生資料交給教育局, 理應昨日已交, 被交資料的學生就不能抽獎了。你未註冊的話, 之後再去註冊, 照計可以大抽獎, 除非學校隨即把你的資料交予教育局。如你擔心, 試下直接問一問李國寶就穩陣d!

回覆樓主:

註冊左仲可以抽獎?

回覆 tonylihk 的帖子

為何仍可以大抽獎?亞仔band 2,第二輪收左,諗緊,又想入李國寶,又想大抽獎

Chun_ng 發表於 18-4-18 08:56

為何仍可以大抽獎?亞仔band 2,第二輪收左,諗緊,又想入李國寶,又想大抽獎

可以!第二輪註冊是學校留位給你,沒有交名上教育局;即仍可以大抽獎!
(好似不止李國寶一間直資有咁玩)

Chun_ng 發表於 18-4-18 08:56

每個制度, 都有漏洞

其實B2學生入到李國寶已經好好了, 點解仲要去抽獎?

現實中, 應該無乜幾多間B2官津中學, 有李國寶既水平

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

拖到26-27 April至去注冊, 等佢已交名單俾教育局, 你就可以繼續大抽奬了。

little_yolky 發表於 18-4-18 09:07
拖到26-27 April至去注冊, 等佢已交名單俾教育局, 你就可以繼續大抽奬了。 ...
李國寶算係咁, 每年俾2X-3X個水泡出嚟

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

little_yolky 發表於 18-4-18 09:07
拖到26-27 April至去注冊, 等佢已交名單俾教育局, 你就可以繼續大抽奬了。 ...
唔駛拖,是學校刻意安排的!

PHILIPBB 發表於 18-4-17 20:50
大家有乜意見 :handsha ...

想問, 李國寶stage 2封取錄信/家長承諾書, 有無一句類似.........school to forward a duplicate of this Undertaking to the Education Bureau by XX April 2018....... the Applicant will not be allocated any other subsidized S1 places through the SSPA System, including bothe the discretionary place and the place in central allocation......

Sample: Parent's Undertaking