用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 讀考古學去那兒留學,那所大學較好?
樓主: sabun
go

讀考古學去那兒留學,那所大學較好?

cow 發表於 18-5-25 09:20
是整個學位, 七十五萬連機票同其他使費, 應該很足夠.

謝谢妳!!祝妳兒子學有所成!

cow 發表於 18-5-24 22:53
主要係:
1. 跟英國比, 平, 課程同見聞不比英國差.
2. 跟香港比, 貴三五拾萬, 我覺得比得過.

請問荷蘭大學是否根據IB Predicted Grade 出offer? 大概幾時知result

Banyan1212 發表於 18-5-25 18:28
請問荷蘭大學是否根據IB Predicted Grade 出offer? 大概幾時知result
根據 Predicted Grades (IB, GCE, HKDSE...), personal statement 出offer, 大概4星期內.

cow 發表於 18-5-27 22:50
根據 Predicted Grades (IB, GCE, HKDSE...), personal statement 出offer, 大概4星期內.

thank you :)

Banyan1212 發表於 18-5-25 18:28

但自己報大學好似要申請咗樣嘢才可報?另想問荷蘭是否天氣非常難捉摸?同埋啲單車起碼耍上兩把lock?

cow 發表於 18-5-27 22:50

jm想問妳知否香港有那個升學agent可幫忙申請荷蘭萊頓大學的呢?

回覆 sabun 的帖子

Agent 唔清楚, 自己報應該無問題, 小兒也可幫手解答問題. 而家可以先預備personal statement, 等九月報名.

cow 發表於 18-7-11 23:06
回覆 sabun 的帖子

Agent 唔清楚, 自己報應該無問題, 小兒也可幫手解答問題. 而家可以先預備personal stat ...

知道

回覆樓主:

想問讀考古,將來可以做咩工作?

回覆樓主:

請問你們的小朋友是否已在荷蘭就讀?

sabun 發表於 18-4-16 18:18
先申明,女兒IB成績應好一般,我諗28至30到,而我們亦非有錢人,只能負擔每年學費連生活费共港幣240000到, ...

請問有冇申請荷蘭大學agent 介绍?有冇agency fee?费用多少?在香港找不到
謝謝

PeggyChan 發表於 19-12-7 21:04
請問有冇申請荷蘭大學agent 介绍?有冇agency fee?费用多少?在香港找不到
謝謝
...

上網search過,見學聯有介紹荷蘭,可以問吓。

asd456 發表於 19-5-12 16:47
想問讀考古,將來可以做咩工作?

香港有考古公司呢,因為政府要求發展商開工前要先做考古評估