用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 缺席 Pre S1
樓主: flyda
go

缺席 Pre S1   [複製鏈接]

miriam 發表於 18-4-16 09:21
我囡舊年四月對眼做手術,我排到去完左學界賽先入院,同另一場比賽都相隔 1x,根本事在人為。

另一場比賽 ...
吓? 做乜阿女未讀完個中學就五勞七傷?

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 18-4-16 09:24
吓? 做乜阿女未讀完個中學就五勞七傷?

打搏擊好難唔傷,係大鑊定細鑊既分別。

依家加埋排球,佢傷到我化左。

舊年係做睫毛倒生手術,因為問題幾大要做埋開眼頭,每隻眼至少 9 針,我都可以夾晒兩場比賽囉。

miriam 發表於 18-4-16 09:29

打搏擊好難唔傷,係大鑊定細鑊既分別。
搏擊係咪即係曹星如果D?????

開完眼頭對眼係咪大咗? sorry, 搞下爛gag輕鬆下

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 18-4-16 09:35

跆拳道

開埋眼頭我話益左佢一次過做晒,慳返唔少錢。
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我囡舊年四月對眼做手術,我排到去完左學界賽先入院,同另一場比賽都相隔 1x,根本事在人為。

另一場比賽 ...
傷的咁緊要!!囡勁女強人果種?

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 18-4-16 09:35

有諗過學埋曹星如既自由搏擊,時間.......
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-16 09:17
夜機咪玩少左大半日囉

再夜D又可以玩多半日~~~

另一場比賽 ...

唔好意思題外話.  
miriam, 有一樣野好想請教妳, 問妳意見. 知妳女女係體藝讀及係港隊, 好多時見妳帖提過唔少次妳女女整親呢度, 撞到嗰度, 不時要去醫治. 想問妳:

1) 有無好及相熟嘅跌打師傅介紹
2) 妳女做運動成日整傷, 妳會點面對?

點解我咁問? 因為小女小學時只係打乒乓球校隊而已, 唔多傷身. 但中學時佢唔想再打乒乓球改打籃球或排球, 當時我諗打籃球好啲, 可以增高, 所以阿女大半年打籃球校隊. 點知, 籃球原來好多撞擊, 阿女成日整親手腳, 腰.... 睇咗幾個跌打, 最近連中大教中醫嘅教授都睇埋, 洗屋企唔少錢. 自己諗住俾阿女一樣運動嗜好想佢可以有得壓力及均衡生活嘛, 我無想過會成日受傷, 傷到阿女身體, 又傷父母銀包  C6 前兩日無啦啦自己同阿女講話阿女再成日整親唔俾佢打籃球, 我明 C6 想法, 但我覺得唔應該係咁樣處理, 所以好想聽吓妳見解

醒目開學勳章 王國長老

b3410 發表於 18-4-16 09:39

拆完藥去比賽同訓練我已經慣左

b3410    發表於 18-4-16 12:04

小時了了 發表於 18-4-16 09:43
唔好意思題外話.  
miriam, 有一樣野好想請教妳, 問妳意見. 知妳女女係體藝讀及係港隊, 好多時見妳帖提過 ...

買意外保吖嗎~~~

咁我認為, 無論咩原因缺席Pre-S1既學生, 點都好過出席但係Hea考既學生
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 18-4-16 09:46
買意外保吖嗎~~~

意外保,我囡 claim 到加 100% loading

hkpapa852 發表於 18-4-16 09:47
咁我認為, 無論咩原因缺席Pre-S1既學生, 點都好過出席但係Hea考既學生

其實,若大量B3生缺席PS1,會否推高B1率~~~

miriam 發表於 18-4-16 09:50
意外保,我囡 claim 到加 100% loading

好過無啦,起碼,父母無咁傷~~~

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 18-4-16 09:51
好過無啦,起碼,父母無咁傷~~~

舊年照續保,但我懶得 claim

b3410 發表於 18-4-16 09:39
你而家先知?十项全能仲要瓣瓣强度高运动……鉄人也~

b3410    發表於 18-4-16 12:03

mcl203 發表於 18-4-16 09:51
其實,若大量B3生缺席PS1,會否推高B1率~~~
咁可能係"寶校"翻身方法之一
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

唔好意思題外話.  
miriam, 有一樣野好想請教妳, 問妳意見. 知妳女女係體藝讀及係港隊, 好多時見妳帖提過 ...
唔好话篮球,就算好似斯文既羽毛球同無身体接触既游水都可以好多伤患~

醒目開學勳章 王國長老

唔好意思題外話.  

唔好騎劫左人地既帖,你去初中版問大家再分享

唔好意思題外話.  
乜你無睇NBA嗎?

小時了了    發表於 18-4-16 15:08
‹ 上一主題|下一主題