用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田band1-2邊緣位,乙部點揀好?
樓主: yanflora
go

沙田band1-2邊緣位,乙部點揀好? [複製鏈接]

yanflora 發表於 18-4-15 17:52
沙田band1-2邊緣位,乙部點揀好?

老師有無話系邊緣前定後?我女學校雖然吾會講名次,但好肯定話你聽系band幾,而邊前三四個後三四個會個別打電話通知家長,雖然佢地都系估,不過雙數年會估得比較準,如果系前就進取d,選一至三間band1, band2就吾可以選熱門啦, 問下老師先啦

回覆 angiehouse 的帖子

佢凈係話B1C,副校長叫我排三間blc然後乙4,5先放b2囉!

洋蔥頭媽咪 發表於 18-4-19 22:03
邊緣人最多乙1只能博一間1C. 乙2就要排b2. 若太進取隨機號碼又差嘅話,分分鐘唔知派左去邊! ...

本身有聯繫中學,所以乙一一定放聯繋中學。
但乙二博唔博band1C好?乙三打後又點揀好?

angiehouse 發表於 18-4-22 08:22
老師有無話系邊緣前定後?我女學校雖然吾會講名次,但好肯定話你聽系band幾,而邊前三四個後三四個會個別打 ...

剛剛過左條band1線,係band2頭,
但學校同老師一般都會非常保守set條保險線,
保住派首三志願個百分比...
本身有聯繫中學,所以乙一一定放聯繫中學。
係唔知乙二博唔博間band1C好,乙三打後又點揀好?

yanflora 發表於 18-4-25 12:08
本身有聯繫中學,所以乙一一定放聯繋中學。
但乙二博唔博band1C好?乙三打後又點揀好?
...
如果有聯繫中學成績又應該夠上當然揀番聯繫啦,乙2都仲搏1C除非最終小朋友是B1生,否則算是非常進取,睇小朋友彩數,乙3更加唔能夠再揀太熱B2。

yanflora 發表於 18-4-25 12:16
剛剛過左條band1線,係band2頭,
但學校同老師一般都會非常保守set條保險線,
保住派首三志願個百分比...

有聯繫中學就吾洗煩啦,如果系沙官放乙一啦,乙二如果再博1C,乙三只可選冷門band2

rubyli112 發表於 18-4-19 13:58
回覆 agneslai206 的帖子

佢話囝囝屬bl下組別囉!

B1下組別?意思即係b1c 咁都係b1組別,唔算邊緣人。
‹ 上一主題|下一主題