用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band1生9成9唔會派到band3校
樓主: scyu88
go

band1生9成9唔會派到band3校   [複製鏈接]

jk923 發表於 18-4-16 13:45
好大可能

但如果照填,

1-4 盡填 B1: 荃官,可風,何傅耀,王少清,乙5 廖寶珊

最差入到 ?

囡囡豬媽媽 發表於 18-4-16 13:47
但如果照填,乙1-4 盡填 B1: 荃官,可風,何傅耀,王少清,乙5 廖寶珊最差入到 廖 ?
...

係,外借位唔諗?

囡囡豬媽媽 發表於 18-4-16 13:47
但如果照填,乙1-4 盡填 B1: 荃官,可風,何傅耀,王少清,乙5 廖寶珊最差入到 廖 ?
...

我反而會放王係乙三,何中有何小學生聯系,對嗎?

囡囡豬媽媽 發表於 18-4-16 13:14
想請教一下。荃灣區NT2, 肯定是B1學生。乙1-4 盡填: 荃官,可風,何傅耀,王少清,乙5 廖寶珊但老師彈番轉頭, ...
放晒所有B1中學 (6間), 先排廖, 李, 梁等

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

jk923 發表於 18-4-16 14:04
我反而會放王係乙三,何中有何小學生聯系,對嗎?
何傳耀無聯繫位畀何小
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-16 14:10
何傳耀無聯繫位畀何小

原來已脫扣…,謝資料!

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-16 14:10
放晒所有B1中學 (6間), 先排廖, 李, 梁等
佢個間小學係絕對唔鼓勵佢咁填
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

jk923 發表於 18-4-16 14:12
原來已脫扣…,謝資料!
好似從來都無聯繫位, 只係何小頭20名有校長推薦, 可能較有機會係自行階段入到

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-16 14:19
好似從來都無聯繫位, 只係何小頭20名有校長推薦, 可能較有機會係自行階段入到
幾時開 talk show 或出書, 真係無邊幾間學校資料難到你

peggy 發表於 18-4-16 13:04
未必,阿仔的同學是B1生,派左去林百欣。鄰居的仔是B1生,派左李城壁
下...佢係咪估錯BANDING 呀 ! 去林伯

係呀 ! 何中都否認是聯關係, 何小只是推薦, 至於每年推薦了多少入到, 無人知道 !

subb 發表於 18-4-16 14:32
係呀 ! 何中都否認是聯關係, 何小只是推薦, 至於每年推薦了多少入到, 無人知道 !  ...

何小出術? 原來係推薦位。

miriam 發表於 18-4-16 14:17

就係星期六剛聽完副校講talkB1去左林

怕放晒所有B1中學 (6), 先排廖, , 梁,林等萬一要叩門,校長唔寫reference letter…

醒目開學勳章 王國長老

囡囡豬媽媽 發表於 18-4-16 14:46
就係星期六剛聽完副校講talk,B1去左林…

怕放晒所有B1中學 (6間), 先排廖, 李, 梁,林等…萬一要叩門, ...
我囡個屆同你今屆既 B1 位差唔多, 我係乙1 可風, 乙2 何傳耀, 乙3 廖寶珊, 基本上入唔到依家呢間我必定叩門, 咁可風我囡都叫勉強接受, 所以我先咁排, 唔想好似前人咁撻死左.

jk923 發表於 18-4-16 14:45
何小出術?  原來係推薦位。
(內部聯繫)全級首20名可獲推薦報讀 ..~~~~~何小是咁寫, 但有多少真, 真係唔知 !

我當年真係打電話去何中問, 他們否認

subb 發表於 18-4-16 15:03
(內部聯繫)全級首20名可獲推薦報讀 ..~~~~~何小是咁寫, 但有多少真, 真係唔知 !

推薦,叻嘅未必會揀,我估多極都係個位數字。

miriam 發表於 18-4-16 14:17
咁你都知是邊一間

囡囡豬媽媽 發表於 18-4-16 14:46
就係星期六剛聽完副校講talk,B1去左林…

怕放晒所有B1中學 (6間), 先排廖, 李, 梁,林等…萬一要叩門, ...

其實派唔到頭三後係鬥早set保險線。

回覆 MayChung 的帖子

東區有咁多b1位學校?請問點排?

東區b1仔
甲填1 中婦 2 KC  3QC 或進取d   1QC  2KC  3中婦

乙1  中婦
     2 聖馬可
     3 民生
     4 筲官
     5 張記
之後填他區b1咁中機會細又好浪費左,唉…頭痛中
‹ 上一主題|下一主題