用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣學之園pm vs 劍鳴 am PN
go

青衣學之園pm vs 劍鳴 am PN

青衣學之園pm  PN vs 劍鳴 am PN 應該點選擇?
Target 將來升傳統名校小學。 請教各位,  多多指教

回覆樓主

傳統小學 : km

Applelau86 發表於 18-4-14 23:10
青衣學之園pm  PN vs 劍鳴 am PN 應該點選擇?
Target 將來升傳統名校小學。 請教各位,  多多指教 ...

Target 傳統名校 揀km

回覆樓主:

恭喜先,LH target 係直資 ....

Applelau86 發表於 18-4-14 23:10
Target 將來升傳統名校小學。 請教各位,  多多指教 ...

想問你口心中的傳統名校是例如那些?

不好意思,  補充一下
Target 將來升直資及私立小學。 請教各位,  多多指教 非常感謝

回覆樓主

你自己近邊間?同埋am and pm 有冇preference?

回覆 Applelau86 的帖子

如果係直私一定揀LH, 學校多support.

babymamaloveyou 發表於 18-4-15 11:07
回覆 Applelau86 的帖子

如果係直私一定揀LH, 學校多support.

如果我的PN offer 係LH迎海PM vs KM AM ? 如AM PM唔係priority, 又會點揀?

wz123 發表於 18-4-15 12:48
如果我的PN offer 係LH迎海PM vs KM AM ? 如AM PM唔係priority, 又會點揀?

LH for sure

回覆樓主

我會揀LH, 覺得學生較well trained

如果路程相若,我揀返AM offer果間,! 但論升小區分和名氣,KM更勝一籌!

babymu 發表於 18-4-15 17:44
我會揀LH, 覺得學生較well trained

我都會揀LH, 語境比較好

迎海較新,我會揀km

回覆樓主

My son got both LH and KM offer, but I will choose LH

我個女也是讀LH, 學校語景很好,課程少少深但ok, 學校也不會給壓力,小朋友吸收得幾多就幾多,老師校長也很好,小朋友返學開心。

升小方面學校的支援很強,如target直資私小絕對可考慮LH。學校會train學生,老實說我女考小一的成績不俗,有不少offer。

另外,LH PN 是直升K1,KM 好似吾係。這個也要考慮