用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城B2A男仔放邊間在乙2好呢
樓主: LANG060221
go

九龍城B2A男仔放邊間在乙2好呢

elvisBB 發表於 18-4-15 17:33
Agree. 選他區band1c,但選邊間我就唔想俾意見,俾見網友個個都選就唔係執雞,但可以去下d冷門B1C 的睇睇 ...

乙三胡兆熾又點䏲?

回覆樓主

今年唔清楚,舊年B2同學想搏仍然可以乙一放黃笏南,之後全部B2。因為雖然黃笏南多咗人報,但大部分九龍城B1同學乙一都會報熱門果兩間,所以可以搏一搏。當然,想穩陣就CSK放乙一。

pumaleung 發表於 18-4-15 23:35
乙三胡兆熾又點䏲?

你問下自己同小朋友,入左胡仲想唔想叩門?有無信心叩門?如果有信心/胡都唔係心水,可以放乙三,博抽埋乙二(小位果d執雞),預左玩叩門。如果1c/2A,叩門band2A唔難的,他區band1都好多時會叩到。始終全港b1入左本區b3,叩band2唔難,但如果band 2-3邊緣人,就應該超穩陣。本區男生band2一隻手數得晒,乙一CSK/何官/本區b1c,乙二執雞,乙三選五/胡/鄧,乙四之後照填晒所有本區同他區b2,再返轉頭所有b1(小位冷門他區),留返最後3間band3,基本上就完。

elvisBB 發表於 18-4-16 06:02

你問下自己同小朋友,入左胡仲想唔想叩門?有無信心叩門? ...

你好,請問係咪夠b1位既區先適合咁排呢?

你問下自己同小朋友,入左胡仲想唔想叩門?有無信心叩門? ...

Thx,ElvisBB

ElvissBb,

亞仔在九龍城b2a or 2b,以下排法有乜 高見?

乙一,Csk(自行選了)
乙二,何官
乙三,胡兆熾
乙四,銀禧(自行選了)
乙五,五旬節

elvisBB 發表於 18-4-15 10:37
何官如果是band2 生乙二,都算幾博。乙三鄧我覺得算止蝕位,反而乙二可諗過另一間。留意九龍城邊緣人都一 ...
阿女係band 2, 甲一乙一都揀培道, 自一又in左培道, 因阿女超鍾意呢間, 佢其他鍾意既都係band 1學校, 請問band 2仲有咩選擇.
[url=http://www.baby-gaga.com/][/url

sfuhsg 發表於 18-4-16 07:24
你好,請問係咪夠b1位既區先適合咁排呢?

係,我之前幫我家姐排過2次九龍城。第一次2-3邊緣人,派到衰晒要出國,第二天次確定band2,無事。我上年同朋友選中西區都中左,所以如果我仔今年要玩九龍城區,就排第四次!我仔係band1,諗好晒,直資自行博到盡,抽就最穩入band1 就算。好彩直資收左,唔使煩!

pumaleung 發表於 18-4-16 09:37
ElvissBb,

亞仔在九龍城b2a or 2b,以下排法有乜 高見?

乙二同乙四係浪費左機會

MacMacMa    發表於 18-4-16 14:53

ykbb 發表於 18-4-16 09:48
阿女係band 2, 甲一乙一都揀培道, 自一又in左培道, 因阿女超鍾意呢間, 佢其他鍾意既都係band 1學校, 請問ba ...

女仔學校我不太熟,我無睇過,所以我唔敢俾意見

elvisBB 發表於 18-4-16 09:55
乙二同乙四係浪費左機會

Thx,真係好頭痕有乜建議?請賜教

ykbb 發表於 18-4-16 09:48
阿女係band 2, 甲一乙一都揀培道, 自一又in左培道, 因阿女超鍾意呢間, 佢其他鍾意既都係band 1學校, 請問ba ...

你小朋友係培小學生?

pumaleung 發表於 18-4-16 10:10
Thx,真係好頭痕有乜建議?請賜教

接將乙三去乙二,乙五去乙三,乙四打後填d其他區B2+所有B1小位的,最後3間先填B3,收工。B2生排B3反正一定入,總之乙一(最最最想入,入左唔會再叩門),乙二好大好大機會入,但係接受到的,第三保險線。你由乙四-乙26都係希望有最後一個位無人選俾你中。其實排完頭三就已經唔使再煩,無咩戰略可言。

elvisBB 發表於 18-4-16 10:24
接將乙三去乙二,乙五去乙三,乙四打後填d其他區B2+所有B1小位的,最後3間先填B3,收工。B2生排B3反正一定 ...

多謝賜教

回覆樓主

以上只是我小小的愚見,希望幫到大家,但最緊要係以小朋友鍾意的做出發點,佢可能想同同學一齊,返學近,我覺得你們可以叫佢排一次,作為你們填表的參考。

kwankwanchun 發表於 18-4-16 10:23
你小朋友係培小學生?
唔係呀.
[url=http://www.baby-gaga.com/][/url

elvisBB 發表於 18-4-16 10:24
接將乙三去乙二,乙五去乙三,乙四打後填d其他區B2+所有B1小位的,最後3間先填B3,收工。B2生排B3反正一定 ...

乙四銀禧不用改?

pumaleung 發表於 18-4-16 10:40
乙四銀禧不用改?

新蒲崗文理書院有聽過嗎?可放於乙五?

pumaleung 發表於 18-4-16 10:40
乙四銀禧不用改?

之前答左乙二同乙四都要抽起

elvisBB 發表於 18-4-16 11:16
之前答左乙二同乙四都要抽起

唔該晒