用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今天林護第三次面試
樓主: mama1228
go

今天林護第三次面試

回覆 katie0921 的帖子

這種情況也同樣發生在荃官,小學成績全級考一、二,但荃官一樣唔收。

回覆 ccAu101 的帖子

再想補充番少少,以前在這個留言板,也有家長講過,自己的子/女成績好top, 自行揀荃官和林護,兩間學校也有面試,但最後荃官唔收,入左林護。

所以我而家只能望荃官,但佢唔係全級第一,
只係有頭十, 又唔係好多獎....咁有冇得諗?

yutinlung 發表於 18-10-31 09:42

所以我而家只能望荃官,但佢唔係全級第一,

又要睇下咩小學?
我女當年有同學全級第六,畫畫叻,冇其他好嘢,因為和小學唔同區,所以系自行入咗。

小兒讀何小

yutinlung 發表於 18-10-31 10:07

小兒讀何小

何小,林護機會真系少d,如果真系好鐘意 可以試下(有冇諗過如果入到,會否讀得好辛苦)不如專心荃官。

咩都有可能,朋友個女林護無2nd in, 入左spce. 另幾個朋友全級50-70名碌入LW,讀得無問題。

hkspiderman 發表於 18-10-31 11:22
咩都有可能,朋友個女林護無2nd in, 入左spce. 另幾個朋友全級50-70名碌入LW,讀得無問題。 ...

SPCE?

hkspiderman 發表於 18-10-31 11:22
咩都有可能,朋友個女林護無2nd in, 入左spce. 另幾個朋友全級50-70名碌入LW,讀得無問題。 ...

幾個朋友全級50-70名碌入LW。

這個名次都可以入林護(仲要系幾個喎)好想知系咩小學?

katie0921 發表於 18-10-31 14:38
幾個朋友全級50-70名碌入LW。

這個名次都可以入林護(仲要系幾個喎)好想知系咩小學?
50-70 如果是B1生, 派位入去唔出奇 ?
派位只有B1, B2, B3.....

fatman69 發表於 18-10-31 13:17
SPCE?

Yes, 阿爸阿媽都估唔到,因不是全級頭5,頭5衰晒。據聞dgs 都無2nd in