用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青B1男生乙二選擇
go

葵青B1男生乙二選擇 [複製鏈接]

除了八三,仲可以填邊間?填八三是保守嗎?

elbar    發表於 18-4-14 12:30
   1    0    0    0
我係爹爹、媽媽0既寶貝~~君澄Chloe :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Littlebaby 發表於 18-4-14 11:34

陳兆民

Littlebaby 發表於 18-4-14 11:34

八三是Band 1C,你的第二選擇已是最好

Littlebaby    發表於 18-4-17 22:23

醒目開學勳章 王國長老

tpmon 發表於 18-4-15 17:52
八三是Band 1C,你的第二選擇已是最好
葵青區乙2咁快放83?
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-17 14:48
葵青區乙2咁快放83?
因為葵青男生乙2可以選的B1a, B1b得五間,八三已經是次熱門,所以好像冇得揀。
我係爹爹、媽媽0既寶貝~~君澄Chloe :-) :-) :-) :-) :-) :-)

紫蘿蘭 發表於 18-4-15 16:41
陳兆民
八三好定陳兆民好?

醒目開學勳章 王國長老

Littlebaby 發表於 18-4-17 22:21
因為葵青男生乙2可以選的B1a, B1b得五間,八三已經是次熱門,所以好像冇得揀。 ...
1. 林護 / 安柱 / 善德
2. 李兆基 / 可風 (望執雞)
3. 陳兆民 / 83 (兩間成績差唔多, 睇邊間近屋企)
4. 陳兆民 / 83
5. 全完

點解咁多人忘記左仲有李兆基

係, 我都好努力去搵校務報告睇 DSE 同其他野, 唔知點解無..................
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-4-17 23:59

李兆基唔係年年有公佈,不過近幾年都有公佈過3次。

遲D搵番資料俾妳睇吓。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-18 07:41
李兆基唔係年年有公佈,不過近幾年都有公佈過3次。

遲D搵番資料俾妳睇吓。

噚晚揾左好耐,所謂既報告短到我唔覺得係報告

miriam 發表於 18-4-18 07:54
噚晚揾左好耐,所謂既報告短到我唔覺得係報告

提示,佢唔係放係校務報告,係放係月報/每月通訊之類既文件入面
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-18 08:15
提示,佢唔係放係校務報告,係放係月報/每月通訊之類既文件入面

都睇過部份,揾到周生急 call 我陪佢決定放棄

miriam 發表於 18-4-18 08:23
都睇過部份,揾到周生急 call 我陪佢決定放棄

同周生捉棋係好緊要

2012-2013年DSE成績 (學校通訊第54期P.11)

2013-2014年DSE成績 (學校通訊第58期P.13)

2015-2016年DSE成績 (學校通訊第66期P.9)

回覆 hkpapa852 的帖子

好似麻麻地喎

妹妹頭 發表於 18-4-18 08:46
回覆 hkpapa852 的帖子

好似麻麻地喎

其實除林護明顯優勝

安柱, 善德, 李兆基同蕭明, 相差不遠

李兆基同善德英文相對差D

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-18 08:49
其實除林護明顯優勝

安柱, 善德, 李兆基同蕭明, 相差不遠
就咁睇入讀學位都叫唔差, 不過要理得佢係玩攬炒, 即係連海外既都計埋.

2012/2013
第二屆中學文憑試成績理想
本校第二屆文憑試成績令人滿意,應考同學當中符合(3322+2)升大門檻之百分率為
81%,而獲大學課程取錄入學者達100 人。

無寫總人數, 學校講晒~~~

2013/2014
三. 成績優異人欣羨,互勵互勉齊向前
本校第三屆文憑試成績令人滿意,全級學生共奪星140 粒,入讀學位課程者逾100 人(無實數當 100)。
應考人數共188 人,其中154 人符合(3322+2)升大門檻,百分率為81.9%。

100/188=53% (海外都計埋)

2015/2016
二零一六年中學文憑試成績
(1) 本校第五屆文憑試成績令人滿意,應考人數共150人,其中134人符合
(3322+2)升大門檻,百分率為89.3%,百分率為89.3%;而獲大學錄取入
讀學位課程共105 人,百分率為70%,均創了新高。

105/150=70%  (海外都計埋)

miriam 發表於 18-4-18 09:13
就咁睇入讀學位都叫唔差, 不過要理得佢係玩攬炒, 即係連海外既都計埋.

2012/2013

其實入U率水份太高了, 比較吓成績會實際D

畢業年度

中學名稱

3322率

人均5+數/整體5+比例

人均4+數/整體4+比例

主科5+率

主科4+率

2012 -  2013

佛教善德英文中學

3.54/57.9%

~25%/~16%/~26%/~0%

~54%/~54%/~65%/~44%

天主教母佑會蕭明中學

88.70%

?/18.4%

?/60.4%

25.3%/21.9%/15.7%/18.1%

55.1%/68%/57.9%/70.2%

中華傳道會安柱中學

62.5%/69.6%/79.9%/56.5%

順德聯誼總會李兆基中學

81% (33222)

22%/15.4%/23.1%/13.7%

2013 -  2014

佛教善德英文中學

85.64%

?/60.4%

~27%/~16%/~25%/~19%

~56%/~60%/~67%/~62%

天主教母佑會蕭明中學

89.40%

>50%/>50%/?/>50%

中華傳道會安柱中學

63.8%/70.8%/83.8%/64.3%

順德聯誼總會李兆基中學

81.91% (33222)

58%/51.1%/64.4%/70.2%

2015 -  2016

佛教善德英文中學

85.38%

3.80/62.8%

60.8%/57.3%/70.2%/59.1%

天主教母佑會蕭明中學

93.6% (33222)

?/21%

?/64.8%

62.7%/70.9%/62%/70.9%

中華傳道會安柱中學

26%/26%/39.3%/19.1%

53.8%/74.6%/80.9%/62.4%

順德聯誼總會李兆基中學

89.33% (33222)

?/23.52%

?/61.04%

52%/51.3%/75.3%/72.7%

小明入U率好高, 但有近半都係入讀8大以外既本地大學

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-18 09:17
其實入U率水份太高了, 比較吓成績會實際D

總之條數玩攬炒, 大學學位課程到底係大陸台灣定英美澳加呢? 真係得學校知.

miriam 發表於 18-4-17 23:59
李兆基放第二無咩機會, 看下個LUCKY NO, 靚唔靚啦, 我個仔沙士年李兆基放乙二派唔到去了, 乙三陳記.
‹ 上一主題|下一主題