用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 EDB 出左 2016/2018年度中學學位分配辦法中學一覽表 ...
樓主: miriam
go

EDB 出左 2016/2018年度中學學位分配辦法中學一覽表

醒目開學勳章 王國長老

妹妹頭 發表於 18-4-12 14:05
回覆 miriam 的帖子

咁咪蝕囉
我知道真係打個突, 明明成績唔錯乙1 走去揀李, 入硬唔使諗.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

一定入硬啦, 只不過晒左個小朋友

miriam 發表於 18-4-12 14:04
一定有, 我識有人明明 b1 乙1 揀李囉

李城X ?

其實真係唔明EDB既借位安排根據咩準則...

好似KL3, 借咗~3X個位出去, 又借番6X個位番嚟做乜?

直接借3X個位翻嚟唔係簡單D咩?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-4-12 15:46

好似KL3, 借咗~3X個位出去, 又借番6X個位番嚟做乜?
荃灣擺到明 b1 唔夠位, 仲要可風借 5 個畀葵青, 借返黎 b1 得 4 個, 填林護真係買心臟好唔好, 搏唔中心臟病發都似.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

所以今年好奇怪

回覆樓主

NT8表示好慘

會唔會從過往經驗, 知道升中生有轉區傾向, 因而估計市場需求, 作適當調整?

miriam 發表於 18-4-12 09:55
中學學位分配辦法

其餘相關連結

Miriam & grace,
好多讓您們無私奉獻!
已追了幾年bk,得益不少!
今年终於到我仔仔,深水埗區小學,學校評band 2頭頭,會選回葵青網,自行伍若瑜、吳祥川!
現在煩填表了
仔仔好喜歡吳祥川
諗:
甲一二(吳、伍)or(伍、吳)
乙一:吳祥川
乙二:皇仁舊生(唔知好唔)
乙三後已唔知點填
求各位高手可否幫忙(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

醒目開學勳章 王國長老

elbk 發表於 18-4-16 13:02
好多讓您們無私奉獻!
我無蒲升中版好耐, 怕資料唔 update

惟一可以講既然係 B2頭頭, 甲1 同乙1 放伍, 吳放二, 伍有開英文班, 吳要 S.4 數學先用英文教, 蝕晒章

醒目開學勳章 王國長老

elbk 發表於 18-4-16 13:02
好多讓您們無私奉獻!
皇仁舊生會..........我望晒佢個 4 頁既周年報告, 完全搵唔到 DSE 同升讀大學或專上課程資料, 點解你會當係 B2 呢?

miriam 發表於 18-4-16 13:28
皇仁舊生會..........我望晒佢個 4 頁既周年報告, 完全搵唔到 DSE 同升讀大學或專上課程資料, 點解你會當係 ...

吓,唔知呵,好似今年開到兩班英文班,所以估佢band 2
死啦,咁點算呀,真係唔知點填好

醒目開學勳章 王國長老

elbk 發表於 18-4-16 14:10
皇仁舊生會係中學概覽既資料, 資料由學校提供, 除非佢玩自己咁亂畀資料喇

醒目開學勳章 王國長老

elbk 發表於 18-4-16 14:10
有 d 資料我真係係 16/17 校務報告截圖出黎架