用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 怪獸家長投訴子女操行得B 九龍名校「造假」設兩份成績 ...
樓主: elbar
go

怪獸家長投訴子女操行得B 九龍名校「造假」設兩份成績表  

JadeW 發表於 18-4-12 13:51
冇錯,當考卷分數接近,口試作文平常分就會變得好關鍵。

識老師話要「等某某同學先默書」因佢果日請左假 ...
Have you seen the compositions ?  Are they worth it ?
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 18-4-12 16:16
Have you seen the compositions ?  Are they worth it ?

吾同班吾同評分標準!冇睇過那文章。但知道考試統一評分下,那位同學作文成績並不突出!

ANChan59 發表於 18-4-12 10:50
點解會咁多個老師同時做一個學生?似大台的膠劇多些!

一個就話啫,個個都針對佢,神奇。
唔駛好多老師, 班主任一個已經夠了。不過好彩暫時我哋學校未見過呢D老師。

回覆樓主:

唔該全部開學校名,我想知邊幾間。

little_yolky 發表於 18-4-12 17:15
唔駛好多老師, 班主任一個已經夠了。不過好彩暫時我哋學校未見過呢D老師。 ...
又吾係殺父仇人,就算班主任都冇必要在緊要關頭做低個學生嘅。

jumphigh 發表於 18-4-12 19:50

無良老師---尤其当佢咁唔好彩做埋班主任,呢類人通常貪心 ...

請開校名,造福人群。

tutik 發表於 18-4-11 09:23
現實就算學校網頁寫住B, 簡介會都突然變咗B+先考慮。可能你哋仔女唔係操行邊緣人,冇留意。
而且男女校, ...
我個囝都係B之麻, 舊年仲全年B-添
你講O個D中學係BAND 1熱門中學? 大把BAND 1學生選擇, 所以B+先有得IN??  
希望每天開心渡過 ;-)

kkhon 發表於 18-4-12 18:17
又吾係殺父仇人,就算班主任都冇必要在緊要關頭做低個學生嘅。

咁您有冇見過老師寫操行評語係”學行極差,班中害群之馬”?

禁我女讀过既学校老師都好好……真係-粒糖都無請过佢地食

jumphigh 發表於 18-4-12 19:50

無良老師---尤其当佢咁唔好彩做埋班主任,呢類人通常貪心 ...
Report to ICAC if have evidence and not gossip or rumour.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

Jessy 發表於 18-4-13 00:07
我個囝都係B之麻, 舊年仲全年B-添
你講O個D中學係BAND 1熱門中學? 大把BAND 1學生選擇, 所以B+先有得IN??   ...

黄笏南自行要, 銀禧简介會話要。有錯指正.

Soundervolt 發表於 18-4-13 00:12

真的假的? 我見到呢句評語幾乎噴飯。

rulerL 發表於 18-4-13 01:17
真的假的?  我見到呢句評語幾乎噴飯。

千真萬確!我仲影埋相添,不過考慮到私隠問題,所以唔方便登上EK。不過我呢位”害羣之馬”朋友雖然讀書麻麻,但做生意了得,年輕時已經腰纏萬貫,上岸多時。

無遇過不平事咪好囉,恭喜你呀!咁幸運,乎復何求?

但係,你無遇過唔代表世上無這種事發生,現實好多時比膠劇更精彩。呢啲好老師一個夠晒數,一生人遇上一個足教人畢生難忘。

Soundervolt 發表於 18-4-13 00:12

jumphigh 發表於 18-4-13 07:01

You can do whatever you want to do, but not instruct o ...

唔否認世界上咩人都有,如此無良老師都有可能存在。不過,遇到如此老師,的確值得去舉報。

唔覺得呢句建議冇禮貌。

唔觉無礼貌喎~提議啫~