用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 明年考DSE而家開始溫書會太遲嗎?
樓主: 林金
go

明年考DSE而家開始溫書會太遲嗎?   [複製鏈接]

ELJCHL 發表於 18-6-19 18:48
請問你仔有無補通識?有無補習老師介紹,我女出年DSE, 希望佢可以加油,做父母真係只有默默支持
...

另外想問下係咪考完DSE後就(emoji)️野做等放榜,因為諗住plan下出年6月頭去旅行等阿女relax下
I love my dear husband and dear daughter.

ELJCHL 發表於 18-6-19 18:55
另外想問下係咪考完DSE後就(emoji)️野做等放榜,因為諗住plan下出年6月頭去旅行等阿女relax下
...

你上大学website 睇吓你心儀的学系係幾時面試就可。应該年年差不多日子

hw1115 發表於 18-6-22 23:42
你上大学website 睇吓你心儀的学系係幾時面試就可。应該年年差不多日子

...

ok thx
I love my dear husband and dear daughter.

ELJCHL 發表於 18-6-19 18:48
請問你仔有無補通識?有無補習老師介紹,我女出年DSE, 希望佢可以加油,做父母真係只有默默支持
...

無補通識,因為已經升中六個暑假先去補習,加上佢學校返學返到3月,上完堂再補完chem, bio, 中文,已經無咩時間剩

Doula 發表於 18-6-25 09:00
無補通識,因為已經升中六個暑假先去補習,加上佢學校返學返到3月,上完堂再補完chem, bio, 中文,已經無 ...
pls check pm.

Doula 發表於 18-6-25 09:00
無補通識,因為已經升中六個暑假先去補習,加上佢學校返學返到3月,上完堂再補完chem, bio, 中文,已經無 ...

pls check pm. thx

Doula 發表於 18-4-10 10:47
講下我個仔,讀Band 1英中,一直讀A班(38名之內),中一至中五每日放學就係同同學打機,直至中五暑假,佢啲 ...
你好。我女將會升S5,佢讀Bio、Chem & Econ,雖然學校成績暫時都OK,但你可唔可以都照比中、Bio & Chem既補習資料比我,以備不時之需呢?

同埋,唔知你介唔介意講下你仔每日既溫書時間表呢?每日12小時平均溫7科?每日都去補中、Phy、Chem、Bio?因為完全冇idea要點溫書,見你話太早發力溫驚後勁不繼,但又見有人話由S4開始每個週末用幾小時溫各科。雖然我知好睇每人既特性,但想搵d idea做參考。謝謝。

Doula 發表於 18-4-20 09:09
除非大學諗住讀文學院,如果唔係3x應該比中文通識緊要(因為 3x 比重大好多),所以揀啱科目好緊要

Bio補習 ...

可以pm我嗎,thx

Doula 發表於 18-4-20 09:09
除非大學諗住讀文學院,如果唔係3x應該比中文通識緊要(因為 3x 比重大好多),所以揀啱科目好緊要

Bio補習 ...

bio 補習,可否pm?
‹ 上一主題|下一主題