用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 文科出路!
樓主: antia
go

文科出路! [複製鏈接]

mansdom 發表於 18-4-9 21:52
excuse me, which one is 高太陸醫生, can you give more information, I am so interested

小時了了 發表於 18-4-9 22:04
如我無估錯,係高皓正老婆陸凱兒醫生

bingo

回覆樓主:

陳馮x珍是否也算?本地文學士畢業,去外國同老公-起讀醫!

呢位中途出家的陸醫生老豆是DERM名醫陸宏隆
http://www.grateful-heart.org/Wo ... nt.php?article=3213
愛裏沒有懼怕;愛既完全,就把懼怕都除去...

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

理科出路一定闊過文科
因技術性科目如工程,醫,數科等一般都要求有修過某d理科科目;而其他law, communications, 環球商務等科,收文科人,亦收理科人
不過唔係理科人,勉強都無意思,最緊環搵到興趣又讀得好啫

大學可以揀social science.education, language, 商科.... 從中再搵有興趣既繼續進修.我覺得文科生都吾差.
‹ 上一主題|下一主題