用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 EK 大家都係升學專家!!
樓主: 小時了了
go

EK 大家都係升學專家!! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-3-29 16:31
人地唔係普通EK會員, 係前超級版主嚟嫁!
咪再用黎幫人賣廣告好啵
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-3-29 16:33
唔, 其實出咗.....

將我D帖印晒出嚟, 釘埋一齊, 咪可以當本書囉!
printer 都壞................
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

kkhon 發表於 18-3-29 16:38
可能真系会有人将你的po整理排序然后出書快d去註冊版权

佢已經開始左整圖加水印囉

miriam 發表於 18-3-29 16:57
佢已經開始左整圖加水印囉
鬼叫個帖放唔晒我想放D嘢咩....

加上早兩年, FB有位收人錢既乜sir攞咗我當年份小一叩門資料就當自己料俾學生 (無辦法, 佢懶到自己唔QC, 我打錯既字都一字不漏咁唔改, 所以實認得), 所以呢......
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-3-29 17:02

加上早兩年, FB有位收人錢既乜sir攞咗我當年份小一叩門資料就當自己料俾學 ...
我都好想放得晒, 仲有 apps 可以睇到 excel 囉.

hkpapa852 發表於 18-3-29 17:02

加上早兩年, FB有位收人錢既乜sir攞咗我當年份小一叩門資料就當自己料俾學 ...
好明顯...你係有心放定個位跣低佢 ~~~

小時了了    發表於 18-3-29 18:30

miriam 發表於 18-3-29 16:15
唔係無人分享, 只係小心左.

上到黎下下問懶人包, 資料搜集都唔做, 咪好似我咁 "懶答", 有時係打完一大段野 ...
前幾年, 都仲有人升中後報料的, 但呢一兩年無咗, 剩番D「聞說」、「聽講」個案。因為邊間學校可以放咩位置已無機會係好重要, 但呢D訊息已經無晒了。

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 18-3-29 17:37
前幾年, 都仲有人升中後報料的, 但呢一兩年無咗, 剩番D「聞說」、「聽講」個案。因為邊間學校可以放咩位置 ...

呢度改變到要求懶人包既風氣, 相信再分享唔難, 同埋個 d 炒冷飯問題, 真係好鬼難頂架.

miriam 發表於 18-3-29 17:56
呢度改變到要求懶人包既風氣, 相信再分享唔難, 同埋個 d 炒冷飯問題, 真係好鬼難頂架.
...
例如某幾間男校,簡直係月經post .

小時了了    發表於 18-3-29 18:32

mcl203 發表於 18-3-29 17:30
好明顯...你係有心放定個位跣低佢 ~~~

學黃子華話齋:

若要人不知,千祈咪低B

小時了了    發表於 18-3-29 18:32
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題