用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS,HYS,GHS,SPCS 仲有冇waiting call?
樓主: fatman69
go

DGS,HYS,GHS,SPCS 仲有冇waiting call?  

楼主这个帖没包括HTC, 就别加入去討論好了……这裏只是討論幾间直資的情況。

回覆 dannyczx 的帖子

請問有咩好提意 ?? 有那幾間可以選擇??

joeystar 發表於 18-4-11 14:53
回覆 dannyczx 的帖子

請問有咩好提意 ?? 有那幾間可以選擇??

以下可以作個參考 ...

St Mary, MSS, BPS, MCS, YWGS

野良犬 發表於 18-4-11 09:32
昨日全港學界小學田徑賽後,入到全港頭三名嘅囡囡,如果之前係waiting嘅,呢幾日應該有機會收到call ,(尤其 ...

德望今年收左D田徑囡囡,剛剛全港都無乜攞到獎及頭8,質素麻麻,睇嚟明年D1田徑都係麻麻地
喜蓮之星

FancyNancy 發表於 18-3-28 14:20
幾間女校一路有call waiting, 反而想知spcc會不會call?

Is calling

ericby 發表於 18-4-17 19:18
Is calling

請問已經收到spcc的call?

羡慕中,有人囡囡考4間,4間收晒HY, DGS, Coed, GH。如果我女係咁,我喊死

[/url

fionaytwong 發表於 18-4-18 07:52
羡慕中,有人囡囡考4間,4間收晒HY, DGS, Coed, GH。如果我女係咁,我喊死 ...
她囡囡係好叻,但如果只是HYS, DGS和Coed三間才正常,因GH 2nd Interview的日子,DGS和HYS已經有offer(call waiting 除外),還去in GH,真不明白?

Mustrek 發表於 18-4-18 08:26
她囡囡係好叻,但如果只是HYS, DGS和Coed三間才正常,因GH 2nd Interview的日子,DGS和HYS已經有offer(cal ...

系喎

她囡囡係好叻,但如果只是HYS, DGS和Coed三間才正常,因GH 2nd Interview的日子,DGS和HYS已經有offer(cal ...
照計DGS收了,頂多係等埋SPCC, 其餘既面試都唔会去……

Yanamami 發表於 18-4-18 11:14
照計DGS收了,頂多係等埋SPCC, 其餘既面試都唔会去……
因部份人是先有HYS,後才有DGS

Mustrek 發表於 18-4-18 11:40
因部份人是先有HYS,後才有DGS
HY12月中才1st in? 除非1st in完已收,唔係点会快有offer过DGS?

Yanamami 發表於 18-4-18 12:45
HY12月中才1st in? 除非1st in完已收,唔係点会快有offer过DGS?

HY1月巳call 2nd in,in完幾天內便有offer,所以會比DGS1月22日放榜早

Mustrek 發表於 18-4-18 12:59
HY1月巳call 2nd in,in完幾天內便有offer,所有會比DGS1月22日放榜早
唔~都听闻HY 2nd in完有暗示,但未出black & white.

Yanamami 發表於 18-4-18 13:58
唔~都听闻HY 2nd in完有暗示,但未出black & white.
我們今天in完,明天便收到email,一星期內收信,比DGS放榜早!

Mustrek 發表於 18-4-18 14:04
我們今天in完,明天便收到email,一星期內收信,比DGS放榜早!

唔~~呢d禁叻既实屬少数?

拎大滿貫考下學校眼光

Yanamami 發表於 18-4-18 14:08
唔~~呢d禁叻既实屬小数?
我聽到都有好幾個類似情況,或相差一兩天收email,可能是HY的方式。

Mustrek 發表於 18-4-18 15:02
我聽到都有好幾個類似情況,或相差一兩天收email,可能是HY的方式。
人中之鳳,有多少个之後收到DGS/SPCC offer後抽飛呢?还是维持原判留在HY?

Yanamami 發表於 18-4-18 15:19
人中之鳳,有多少个之後收到DGS/SPCC offer後抽飛呢?还是维持原判留在HY?
我所知的就全部抽飛,包括我自己。