用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 由呈三吽到升中
樓主: bb鼠
go

由呈三吽到升中  

我地都可以閱卷, 最多三科, 但只得15分鐘, 所以唔可以詳細睇份卷, 加一次有冇計錯分, 就只能好快咁睇吓最失分的部份咋.

chanwendy 發表於 18-3-23 18:05
我地都可以閱卷, 最多三科, 但只得15分鐘, 所以唔可以詳細睇份卷, 加一次有冇計錯分, 就只能好快咁睇吓最失 ...

我地都有不過我無去過

回覆樓主:

派咗作文,女得70,從來未試過咁低
阿女話c班個老師改,佢哋全班最高先80,但c班好多80幾,我覺得唔公平,因為我地精英班無理由會差過唔係精英班咁多!仲有阿女話明明剔咗佢好多嘢,又有引用格言
好嬲呀,a變b

回覆 bb鼠 的帖子

我個女差不多考晒,只剩數學,問佢考成點,只有一句,唔難,最驚依句,唔難即係個個都識,整體分數會拉高

妹妹頭 發表於 18-3-23 18:47
回覆 bb鼠 的帖子

我個女差不多考晒,只剩數學,問佢考成點,只有一句,唔難,最驚依句,唔難即係個個都識 ...

我女咪問親話吾難咯,點知衰英文

bb鼠 發表於 18-3-23 18:21
阿女話c班個老師改,佢哋全班最高先80,但c班好多80幾,我覺得唔 ...

我地學校統一改卷,改好後各班科老師對一次,再同學生對一次,所以每次中,英作文都係最後先派到。

回覆樓主:

大家好,我又加入。

bb鼠 發表於 18-3-23 15:17
通常乙一咪最想果間,乙二就無咁熱b1,我呢邊乙三已經b2保險缐
我记得大家同区,我仔上年升中,我係填晒区內外所有B1,之後先填B2.根據派位机制,先派完B1先到B2, 既然B2A校有B2生,咁B1生就算填最後,都一定入到的,何用咁早填B2?

妹妹頭 發表於 18-3-23 10:52
報到先,

阿女考前小測作左一件令我尷尬既事,她有個同學作左俾人誤會她和另一男同學是男女關係十分尷尬,老師俾九十幾分,D人真系想像力,吾怪得高分

Kalongmama 發表於 18-3-23 17:10
真係唔知,不過亞仔中文弱,出淺可能好D
如果考得好果d咪好唔抵?又要再考多一次

瑩希媽媽 發表於 18-3-23 19:53
阿女考前小測作左一件令我尷尬既事,她有個同學作左俾人誤會她和另一男同學是男女關係十分尷尬,老師俾九 ...
咁好想像力?最緊要老師唔好當真就得……

bb鼠 發表於 18-3-23 18:21
阿女話c班個老師改,佢哋全班最高先80,但c班好多80幾,我覺得唔 ...

可能小朋友誤會咗,呈分試D卷冇理由會得一個老師改,一定有另一位老師再睇。
8-)

Haz-mama 發表於 18-3-23 21:19
咁好想像力?最緊要老師唔好當真就得……

佢D同學有D真系超好想像力,老師就系覺得好,才高分,我女系吾會諗到呢D來寫的,成日寫埋D好幼稚既野

anitawong21 發表於 18-3-23 21:23
可能小朋友誤會咗,呈分試D卷冇理由會得一個老師改,一定有另一位老師再睇。
...

我地系同一個老師改曬全級,再由自己班老師睇反有無錯漏

瑩希媽媽 發表於 18-3-23 21:33

應該係咁啦,由其是作文
8-)

chanwendy 發表於 18-3-23 14:41
黃大仙區我熟喎, 你咩成績先? 你自己心水係點?

本來1C, 呈三後好可能跌到2A
我本來有諗住保棠, 而家應該唔會了

轉戰果2女校, 但因之前無留意
所以都只係search過下之前的評價
我自己都唔係好熟, 驚填得唔好派得唔好

rayeu160 發表於 18-3-23 15:44
黃大仙, 我都熟woo

我之前的心水而家唔揀得啦⋯
而家暫定果2間女校....

有冇咩comment俾到意見我呀~

瑩希媽媽 發表於 18-3-23 21:33