用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 由呈三吽到升中
樓主: bb鼠
go

由呈三吽到升中  

bb鼠 發表於 18-3-23 14:16
我地唔會㗎溫柔到佢驚
最多黑白天鵝

我地星期三考完, 尋日一次過派晒, 只有視藝仲未知道.  今次亞女冇壓力下去考, 出嚟成績係三次中最好的, 比呈二再升好多, 所有卷都8字頭或以上, 真係好多年都未見過.

BANDING 紙仔我估要到13/4 家長晚會先有, 我都唔知係今次各科都出得淺, 定係我女真係表現好好.  好似數學咁, 我女係中間程度嗰組, 全組19人, 話有11個A, 2個B, 3個C, 3個肥.  咁我都唔知係咪出得太淺, 但係又有一向叻過我女的同學仔A唔到喎.  不過今次最大驚喜, 係我女閱讀一向都係B尾C頭的, 今次竟然A尾喎, 但係佢嗰組得4個A咋喎.  

我女已經好開心咁叫我買定禮物, 無論最後排位有冇升到, 今次成績都叫好滿意喇.

caroltuen 發表於 18-3-23 14:26
最多黑白天鵝

一向都精神分裂

chanwendy 發表於 18-3-23 14:27
我地星期三考完, 尋日一次過派晒, 只有視藝仲未知道.  今次亞女冇壓力下去考, 出嚟成績係三次中最好的, 比 ...

恭喜哂
我女係每況愈下,呈一最好唔知關唔關換咗班主任事

bb鼠 發表於 18-3-23 12:50
你邊區呀?睇下其他jm幫唔幫到你
我地14/4家長日,只有等

我地4月21號先家長日
但9號表俾我地填初稿......

我黃大仙區呀.....

Aeiing 發表於 18-3-23 14:32
我地4月21號先家長日
但9號表俾我地填初稿......
黃大仙區我熟喎, 你咩成績先? 你自己心水係點?

bb鼠 發表於 18-3-23 14:18
知道三次呈分之後個banding啦咁快嘅
草稿,要寫好交俾班主任,依家係跟之前兩次呈分來計,估計大多數人唔會差太遠,就係煩惱乙部個排位

Junjun7 發表於 18-3-23 14:52
草稿,要寫好交俾班主任,依家係跟之前兩次呈分來計,估計大多數人唔會差太遠,就係煩惱乙部個排位 ...

我一早諗好啦⋯⋯

bb鼠 發表於 18-3-23 14:58
我一早諗好啦⋯⋯
揀佐乙一之後 同個女兩個都諗唔到第二填乜

chanwendy 發表於 18-3-23 14:27
我地星期三考完, 尋日一次過派晒, 只有視藝仲未知道.  今次亞女冇壓力下去考, 出嚟成績係三次中最好的, 比 ...
我地都係前兩日出晒成績,尋日家長可以回校閱卷。

因我地學校好多同學仔考直資,呈三前已有offer在手,點知尋日閱卷都有吾少家長參與。

Junjun7 發表於 18-3-23 15:02
揀佐乙一之後 同個女兩個都諗唔到第二填乜

通常乙一咪最想果間,乙二就無咁熱b1,我呢邊乙三已經b2保險缐

醒目開學勳章

我可以join埋嗎?家長又唔識,班羣組冇人提過!

chanwendy 發表於 18-3-23 14:41
黃大仙區我熟喎, 你咩成績先? 你自己心水係點?
黃大仙, 我都熟woo

Ahbee02 發表於 18-3-23 15:12
我地都係前兩日出晒成績,尋日家長可以回校閱卷。

因我地學校好多同學仔考直資,呈三前已有offer在手,點 ...
其實我都唔知有幾多同學仔有offer在手, 大家都唔多講.

23肥媽媽 發表於 18-3-23 15:19
我可以join埋嗎?家長又唔識,班羣組冇人提過!

當然可以啦

chanwendy 發表於 18-3-23 15:50

我知我地學校無乜人考直資

chanwendy 發表於 18-3-23 15:50
我覺得如果有勁校offer, 又會讀既, 可能都會講. 但如果一般般2線直g, 又未想好讀唔讀既, 就未必會講都唔出奇.

回覆樓主:

今日考完呈三,收到壞消息,中文主卷全級星期一要重考,都唔知仲温唔温好

Kalongmama 發表於 18-3-23 16:30
今日考完呈三,收到壞消息,中文主卷全級星期一要重考,都唔知仲温唔温好
...

你係屯門果間?

bb鼠 發表於 18-3-23 16:31
你係屯門果間?

不是新聞那間,但估唔到我哋都要,好煩