用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學用電話
樓主: elbk
go

中學用電話

anitawong21 發表於 18-3-27 17:53
街邊排檔

咁我試下去深水埗搵下先,謝謝!

我個用數x通$50儲值咭,可用幾個月,無數據,屋企wifi 上網。

我们五年级就有手机,是功能机,呈分试后给了她智能机,天天一有时间就拿着电话不放,现在要限制时间了,考虑换回功能机,面对动漫、游戏等,孩子自控力不好

去深水埗,年卡約$150-160,有>=1000min通話,15-20Gdata. 有CSL, Smartpne, & ChinaMobile HK....

anitawong21 發表於 18-3-27 17:53
街邊排檔

咁一年後買同一電訊台的年卡,就可keep手機号?用唔同台就要改号碼?

Jasmine-4711 發表於 18-5-24 14:00
咁一年後買同一電訊台的年卡,就可keep手機号?用唔同台就要改号碼?

通常買咗張卡,半年之內用唔哂D錢,只要到期或之前你增值入去,電話號碼就可繼續用,可續期幾耐視乎你增值額有幾多。但到期你唔增值,grace period 內都唔增,咁就冇咗個號碼。

轉台我未試過。我以前工人係用完一張,到期又去鴨記再買張新,咁樣平啲,但係冇咗個舊號碼
8-)

yaya_c 發表於 18-3-23 10:23
我囡用儲值卡, 一年一張12G, 用晒就無.  返屋企就用WIFI.

我都係用呢種方法買比我仔仔,佢用晒數據就唔會出咁多街

Danielngmama 發表於 18-6-11 23:05
我都係用呢種方法買比我仔仔,佢用晒數據就唔會出咁多街

呢招值得參考,多謝!

海綿潛艇 發表於 18-6-14 14:14
邊一款??

都係大路電訊公司,我多數買3、Peoples嗰D,你去到睇吓就知,鴨寮街、桂林街週街都係。最好行多幾檔睇,因為價錢可能有分別。
8-)