用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝 2nd interview 會考乜?
go

體藝 2nd interview 會考乜?

原來校長開放日有講過,2nd interview 嘅時候會用一個好特別嘅方式考學生,有冇人去過今年openday知道校長講過乜可唔可以話俾我知唔該?

我記得話會同校長用英文面試....可能問下周圍既事情

校長比左幅POSTER 個學生睇, POSTER 遠景是一個繁華城市, 近景是山上一個好黑既地方, 問佢睇到乜?
另一個是問學生有無睇過一套電影, 電影是關於運動, 唔記得叫乜名, 問佢對套戲有乜意見咁上下
我諗校長係想要學生有自己思維去回答問題

回覆 PandaTam123 的帖子

Thank you very much!But 請問佢係要求用中文答定英文答?定一話全程係英文對答?Please advise, thanks.

回覆 MoubarakF 的帖子

18-19年度中一入學簡介會片段有提及面試內容, 大約17:50分鐘位置

https://www.youtube.com/watch?v=yzwnq6-afaM&list=PLjwu1cQwp08cit5PZ7C-t3Ev1bpQyqNp4

回覆 happyAJma 的帖子

Thank you very much & good luck!