用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 5月考琴
go

5月考琴

囡囡派了5月中考皇家鋼琴1級, 想改4月考, 向考試局申請, 是否一定批? 謝謝

cyk2012 發表於 18-3-17 23:11
囡囡派了5月中考皇家鋼琴1級, 想改4月考, 向考試局申請, 是否一定批? 謝謝
好似除了病,無得改期

LeeCC 發表於 18-3-18 06:14
好似除了病,無得改期

絕對不是,我上年9月時,個家長先發現10月中個考試撞左學校測驗。我叫佢自己打去考評局問,最後佢去左ma on shan 考(提早左2星期考)本身係火炭考既。當然要睇有無人要改期,又有期比你改到,更重要係收手續費喇。病反而可能太急一定無得改,只可比voucher 你係下一round  考期(即8-11月)wavied  你已比既考試費。因為我有學生試過手足口,不能應考。

你可打去考評局,佢會睇有無人改期再接納你既申請,當然一定收手續費。所以星期一打去問下,了解下先喇。因為都係剛剛出考証,琴行代報既都可能未交到家長度,所以未必即時有消息知改幾時架。

可以自搵同級數,同樂器既考生對調時間

Gina11 發表於 18-3-18 18:00
絕對不是,我上年9月時,個家長先發現10月中個考試撞左學校測驗。我叫佢自己打去考評局問,最後佢去左ma o ...

我記錯了,系樂理無得改