用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 請問15分的 是不是無緣進浸小?
go

請問15分的 是不是無緣進浸小?

救助?請問如果15分的小朋友是不是已經沒有希望進入浸信會小学了。?

冇有人答我啊。万分感激。

cuilian 發表於 18-3-17 15:38
救助?請問如果15分的小朋友是不是已經沒有希望進入浸信會小学了。?

我小朋友係15分乙一抽入  

唔試就一定無緣  

回覆 archie1728 的帖子

那我可不可以甲乙,都填佢?這樣機會大一點?求賜教。

cuilian 發表於 18-4-13 12:54

那我可不可以甲乙,都填佢?這樣機會大一點?求賜教。 ...

當然更好!對日後touch wood要叩門亦更有優勢  

多謝指點

archie1728 發表於 18-3-30 01:13

唔試就一定無緣

想問你15分入,咁你小朋友邊年入讀㗎!

阮太 發表於 18-9-16 23:55
想問你15分入,咁你小朋友邊年入讀㗎!
2017-18年
戴番個頭盔先:15分「抽入」機會其實真係唔大,我係死好命!但又咁講,荃灣區除左寶校其實間間機會都唔大,所以唔試就一定無機,反而試左唔得,日後叩門都肯定有幫助!

啊。我好惊😭

cuilian 發表於 18-3-17 15:38

第一輪自行15分機本上冇乜機會
第二輪統一派位係唔使再計分!!!只係睇你電腦number靚唔靚,好唔好運,number靚的話乜都抽得入
所以即使你第一輪"15分"唔入,也有機會第二輪靠"運氣"派入

cuilian 發表於 18-9-20 16:24

啊。我好惊😭

荃灣區15分家長一般都會主動出擊搏直/私,好彩有一鳥在手時壓力自然冇咁大,但若果不幸冇offer(睇小一選校版其實都唔少人零offer),建議乙部抽獎取態要較保守,尤其乙二千萬不要再選熱門既一二線小學!

回覆 minichopper 的帖子

幾時知道號碼啊?交完表嗎?定交表之前已知?

cuilian 發表於 18-9-29 16:00
回覆 minichopper 的帖子

幾時知道號碼啊?交完表嗎?定交表之前已知?

抽獎號碼不會有人知道架,到時如果你抽到第一志願,就証明你的號碼很前

archie1728 發表於 18-3-30 01:13

唔試就一定無緣

唔好意思,你係乙一抽入,咁即係唔關15分事,我諗樓主係想問自行分配有冇人15分入到黎

不過蛇年,我有朋友20分都入唔到,即係15分係冇機會的

回覆樓主:

今年好似20分都未必入到,要抽

tenkamuteki77 發表於 19-6-25 08:39
今年好似20分都未必入到,要抽

維持最低門檻20分

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3801288