用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有什麼app 可追蹤阿仔?
go

有什麼app 可追蹤阿仔?

如題

回覆樓主:

點解要追踨嘅?佢無尾飛陀?

王家爸爸    發表於 18-3-31 16:47

回覆樓主

冇交帶,講大話

AS1210 發表於 18-3-17 10:05
如題

Google play, search  追蹤,我見頗多選擇。

AS1210 發表於 18-3-17 10:24
冇交帶,講大話

跟蹤,可能仲多矛盾。

你畀仔仔知道你裝 d 咁嘅野,一定嬲死你炒大鑊,又或者佢預料到你有呢一步,裝返 d 「反跟蹤」app,到時候仲大鑊。呢 d app 有 d 係要靠 log in account、GPS 或者 wifi 先可以睇到行蹤,如果仔仔登出 account 甚至關機,咁你就咩都睇唔到,打電話都冇用。

咁佢冇交帶係點樣冇交帶?講大話咁係其實佢係去邊?去 d 非常危險嘅地方?夜晚偷偷出街?

回覆樓主:

都中學生囉!如果玩card,打街機自己隻眼開隻眼閉(好似有點太放x)因為自己25+才會考(正常16+可會考)要求低升班和唔學壞人便可

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3521695&highlight=追蹤apps

回覆樓主:

中學生仲追蹤? 佢知道後果可能仲差!

教導子女責任感及交帶方為上策。

gracelam 發表於 18-3-18 17:43
中學生仲追蹤? 佢知道後果可能仲差!

教導子女責任感及交帶方為上策。
我估楼主無哂个仔乎先出此下策……

如題

知道可做什麼?高中了!

AS1210 發表於 18-3-17 10:24
冇交帶,講大話
教好佢更重要

真系唔容易啊!我工作的原因经常在广州,担心女儿晚上唔准时训觉,我就有装一个摄像头,对住墙,要求9:30手机要出现在摄像头。至于追踪,实施起来要好有技术罗

Yanamami 發表於 18-3-18 18:32
我估楼主無哂个仔乎先出此下策……

我估到係,老套講句,有頭髮邊個想做⋯⋯
不過,如果真係成日去夜街果d,叫極都唔聽,會唔會考慮先經濟封鎖佢先呢?

如題

試試Life360,Android同iPhone都用得。 點解我會知? 係因為考試前阿仔親自幫我同老婆安裝呢app落我哋手機度,係調番轉佢想知道我哋下落。 講番個app,佢可以顯示一家人各自的位置在類似google map上,其實都幾得意㗎,妳試下可否氹佢「入局」,話一齊裝個app試玩下。

P.S. 要手機有數據才可以,若令郎部機冇的話,則只可去到有wifi地方才顯示到他的位置,咁可能不是妳想要的了。