用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 朱子穎轉投德萃小學 達雙贏局面(程尚達) ...
樓主: elbar
go

朱子穎轉投德萃小學 達雙贏局面(程尚達)   [複製鏈接]

Felix223 發表於 18-3-21 12:45
嗱嗱嗱...莫非新...?

幾十歲人,無聊得很出色⋯⋯ 你打英文我仲以為你係鬼... 成熟D啦!

hkpapa852 發表於 18-3-21 12:42
香港人好似通常用"回流", 唔會用"海龜" ...

回流係移民完返嚟香港定居,所謂海歸以我理解係海外讀完書住過一排返香港,我都係喺EK學咋,我仲以為係你發明(emoji)papa「前輩」

mamaishere 發表於 18-3-21 13:09
幾十歲人,無聊得很出色⋯⋯ 你打英文我仲以為你係鬼...  成熟D啦!
...

你當無聊,你喜歡啦!咁樣輕鬆D討論會不會開心D?

回覆 mamaishere 的帖子

睇到幾位激烈討論好耐....

其實你個POINT 係物?

或者睇唔過間學校俾人圍?

定係覺得呢個係商業社會, 有人開校有人讀, 正常現象?!

以上你都岩架.

不過, 徐校董我以前見過佢好多次, 在天橋上派傳單, 宣傳佢參選, 及佢檔親子運動會.

呢D 都係客觀, 不能改變既事實. 家長確係有權亦應該知道學校背景!

BTW, 朱校長去德萃我覺得係相當理想既配搭, 介紹人應記一功!

朱校長在內地家長圈有高知名度, 而德萃亦好明顯吸引內地家長!

retriever 發表於 18-3-22 14:07

朱生人仍在天虹, 未正式離職最近已不斷為未來顧主發聲, 果然非池中物
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-3-22 14:32
朱生人仍在天虹, 未正式離職最近已不斷為未來顧主發聲, 果然非池中物

ANY LINK?

retriever 發表於 18-3-22 14:35
ANY LINK?

去人地學校個FB睇吓有咩新活動啦!
以科技去攪Gimmick, 某人一向都咁出色
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

我始终期待着此校会回应我们对于“幕后老板”的问题。

断估以他们的创新思维,不可能不上网,不可能不看EK, 不可能还没有看到这些留言。。。 就是说,不可能再假装不知道。

hkpapa852 發表於 18-3-22 14:38
去人地學校個FB睇吓有咩新活動啦!
以科技去攪Gimmick, 某人一向都咁出色
收到消息以GUEST身份出現(用放工時間), 不過...好似有點牽強, 學校咁安排唔係咁好

retriever 發表於 18-3-22 14:07

兩樣都係!好快又會有人話我唔係香港人EK某啲家長好興一唔知點攻擊人就會開始話人哋係內地人或者打手,老屈當秘笈⋯⋯ 其實我就係朱校長!ok... 唔好笑收番

mamaishere 發表於 18-3-22 15:42
兩樣都係!好快又會有人話我唔係香港人EK某啲家長好興一唔知點攻擊人就會開始話人哋係內地人或者 ...

呢度嗰個阿愁熟悉徐校董嘅程度 我有一刻懷疑過佢就係徐校董本人

anderton 發表於 18-3-22 17:11
呢度嗰個阿愁熟悉徐校董嘅程度 我有一刻懷疑過佢就係徐校董本人
自己打自己我最喜欢呢d破格野

猴子爸 發表於 18-3-22 14:49
我始终期待着此校会回应我们对于“幕后老板”的问题。

断估以他们的创新思维,不可能不上网,不可能不看EK ...

呢間學校喺EK好有趣,耐唔中就會有尐新登記EK嘅會員開個帖自問自答,但同時又話唔係學校家長或任何關係,所以學校都應該會留意到EK上嘅留言。

Soundervolt 發表於 18-3-22 17:19
呢間學校喺EK好有趣,耐唔中就會有尐新登記EK嘅會員開個帖自問自答,但同時又話唔係學校家長或任何關係, ...
我100%sure他们有看
要知道外界对自己学校的意见,有何处比EK好?

Soundervolt 發表於 18-3-22 17:19
呢間學校喺EK好有趣,耐唔中就會有尐新登記EK嘅會員開個帖自問自答,但同時又話唔係學校家長或任何關係, ...
你夠話你同間學校冇關係啦 邊個知啊

anderton 發表於 18-3-22 17:27
你夠話你同間學校冇關係啦 邊個知啊

弊!喺EK咁耐,終於俾您估到我係徐校董或同德萃有關係添.....

Soundervolt 發表於 18-3-22 17:31
弊!喺EK咁耐,終於俾您估到我係徐校董或同德萃有關係添.....
我都估到你係徐校董或同德萃有關係 - 他们的仇人(just kidding jie)

猴子爸 發表於 18-3-22 17:34
我都估到你係徐校董或同德萃有關係 - 他们的仇人(just kidding jie)

No No No No No........堅㗎! 打者愛也!

Soundervolt 發表於 18-3-22 17:36
No No No No No........堅㗎! 打者愛也!
wow, good shot!

Soundervolt 發表於 18-3-22 17:31

不過真心講 隔住個宇宙都feel到你好鄙視間學校 所以你唔使扮嘢
‹ 上一主題|下一主題