用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東涌greenfield am vs 下康victoria pm
go

東涌greenfield am vs 下康victoria pm [複製鏈接]

現居東涌, 但我可以搬屋, 所以地點都ok的.

論名氣就victoria好好多, 但聽閒老師愛心差d. 語境就差不多, 都有net.
主要擔心上下午班問題. 若番下午班, 小朋友咪無哂時間去玩? 我諗過, 若番上午班, 放學後午飯後午睡, 仲可幾去公園或迪士尼之類玩下. 但番下午班的話, 朝早最多在屋企活動, 轉頭又番學. 有冇媽媽殞以俾下意見呢
   0    0    0    0

pkjanel 發表於 18-3-15 14:58
現居東涌, 但我可以搬屋, 所以地點都ok的.

論名氣就victoria好好多, 但聽閒老師愛心差d. 語境就差不多, 都 ...

Greenfield 藍田有分校咪仲近
不過好谷
我會揀維記
老師絕對有愛心

fluty 發表於 18-3-15 16:08
Greenfield 藍田有分校咪仲近
不過好谷
我會揀維記

點解維記呢? 主要因愛心?

pkjanel 發表於 18-3-15 22:57
點解維記呢? 主要因愛心?

Greenfield 谷得黎唔見成績好過維記好多
那為什麼要揀又谷又唔係有咩特別優勝的一間
除非覺得維記太貴啦

論名氣一定vic. 想target傳統小學, vic可能要補中文.

Greenfield無疑是學術型幼稚園, 但並不如外間講咁深. 如果樓主想搵間學校讀到K3, 建議向學校攞K2-K3教材睇睇, greenfield和其他學術型學校差不多, 淺過LH. (報紙個單新聞只是英文課餘興趣班, 請外面團體來幼稚園的, 如SDM, abc pathways等)

如果只讀PN班, greenfield一定唔深, 仲好happy. 語境亦很好.

主要擔心上下午班問題. 若番下午班, 小朋友咪無哂時間去玩?

其實上午時間都可以好開心周圍去玩
如果真係想去AM
可以寫信要求轉AM
不過要等AM有位先得.。。
‹ 上一主題|下一主題