用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 耀中國際中學部容易入嗎?
樓主: kct18
go

耀中國際中學部容易入嗎?

Thelittleteddy 發表於 18-3-14 19:06
越貴越鍾意
唔系越貴越鐘意,而系相比內地北京上海等地國際學校每月2.3-2.5萬人民幣已經系便宜嘅啦。

回覆 EconFather 的帖子

Please kindly pm me if possible, million thanks!

EconFather 發表於 18-3-15 22:39
我想問男拔同SPCC係高年級有IB,佢地係咪國際學校?
其實無話國際唔國際,主要係東方式同西方式。(你估叫國 ...

以你見解請問「耀中」中學好不好?

希望你多多指教

kct18 發表於 18-3-15 14:13
好奇點解名校top學生會過唔倒eng accessment (emoji)

因為一般本地名校英文為外語。國際學校要英文到達第一語言水平。
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

回覆 EconFather 的帖子

EconFather, 請問你有沒有多點AIS中學部的資料和是怎樣的學習模式嗎? 女兒將由local school轉去G9, 想知道多一點資料, thanks!

EconFather 發表於 18-3-15 22:39
我想問男拔同SPCC係高年級有IB,佢地係咪國際學校?
其實無話國際唔國際,主要係東方式同西方式。(你估叫國 ...

很喜歡你這個分析。幫助不少本地家長真正認識國際學校的教法。