用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 { 真心問填 JUPAS priority } 如果有得揀, 女仔揀做牙醫 ...
go

{ 真心問填 JUPAS priority } 如果有得揀, 女仔揀做牙醫定醫生好  

如果個女仔係我女友,我會叫佢做醫生。人工好,超忙,等佢無時間煩住我。第日娶埋佢,叫佢養埋我。
如果個女仔係我個女,我會叫佢嘜都唔好做。疊埋心水搵個牙醫或醫生做老公,搵錢返嚟養佢。如果個女仔同我無關,就佢鍾意讀咩咪咩囉。

wcu 發表於 18-3-14 18:21

我有個朋友個老婆係牙醫

皆因你朋友唔夠廢。依個世界,能者多勞。只有盡量癈晒自己嘅武功,佢先至無辦法,焗住要養你。我試過,行得通㗎。

所有人都會話比你聽,不論係男仔或女仔,揀做牙醫定醫生都係以興趣行先。畢竟兩科都不大相同包括所做嘅工作及工作環境等,你個細路要深入了解兩科及兩份工作,要諗清楚究竟佢鐘意邊份工多d。至於你話明係女仔,我估你都係擔心A-Mum所講嘅驚女仔易殘及單身等問題。日本有個調查話律師及醫生係不利拍拖。佢話女律師俾人感覺係氣場太強,而且不斷立論,咩都要拗一餐。而女醫生比人嘅感覺係佢地唔容許失敗,而且工作繁忙。老實說,每一行都有問題。為咗依d去決定揀邊科,看來有些本末倒置。所以最終都係要回歸基本,究竟佢鍾意邊科及邊行多d。

https://www.cbronline.com/intern ... in-the-near-future/

http://time.com/4952886/china-wo ... gery-robot-implant/