用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 { 真心問填 JUPAS priority } 如果有得揀, 女仔揀做牙醫 ...
go

{ 真心問填 JUPAS priority } 如果有得揀, 女仔揀做牙醫定醫生好   [複製鏈接]

Ivymom 發表於 18-3-14 15:28
如果有得揀, 女仔揀做牙醫定醫生好 ?

牙醫,少啲比人告;而且唔洗不斷進修,收入又比醫生更高。

wcu 發表於 18-3-16 17:11
呢樣一定要講一講
牙醫一樣好多人告
要進步任何專業都要不斷進修

醫牙真係好少會醫死人,點都唔洗比人告到要坐監掛?xx醫學美容嗰個女醫生。
進修我想宜家好多人,讀完內外全科又要再讀專科。十幾年的青春,女仔真係要想清楚。

wcu 發表於 18-3-17 11:04
喺呢度得閒吹下水啫
你信咪當秘笈
唔信咪當垃圾囉

你一定是內行人,而且西醫牙醫都咁熟悉,很厲害!

Artie 發表於 18-3-17 12:05
選科,應該要看個人性格能力,而非性別。
牙醫每天都在做 "手作" ,洗牙補牙脫牙植牙,要有點美感和一對巧 ...

未必㗎,就算尖子也可能是人讀佢又讀,未必真正了解前景。反而有朋友親戚係內行人會更好,可以介紹給她自己問下。

Ivymom 發表於 18-3-14 15:28
如果有得揀, 女仔揀做牙醫定醫生好 ?

For your reference,

涉2014年抽脂致拉丁舞導師亡 35歲女醫生被控誤殺

https://m.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180313/s00001/1520938532497

‹ 上一主題|下一主題