用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 官塘區直資
go

官塘區直資

想問問大家如住官塘區女生, 那間直資比較好?

wylee815 發表於 18-3-14 11:11
想問問大家如住官塘區女生, 那間直資比較好?
有以下5间, 但好似已deadline 了, 不妨打去問問

匯基書院東九龍地利亞修女紀念學校(利瑪竇)
聖道迦南書院
慕光英文書院
福建中學

twhkleung 發表於 18-3-14 12:26
有以下5间, 但好似已deadline 了, 不妨打去問問

匯基書院東九龍地利亞修女紀念學校(利瑪竇)

慕光英文書院

呢間係派位直資, 可以係大抽獎抽
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 18-3-14 13:26
慕光英文書院

呢間係派位直資, 可以係大抽獎抽
呢間唔報都派俾你啦

bobbob 發表於 18-3-14 13:36
呢間唔報都派俾你啦
派位直資講明, 不選不派
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 18-3-14 13:47
派位直資講明, 不選不派
話啫,試下派完位去扣門睇下收唔收

bobbob 發表於 18-3-14 14:06
話啫,試下派完位去扣門睇下收唔收
其收啦..... 一級可開4/5班既學校, 但近年都只能開到2班, 仲要收唔足人

hkpapa852 發表於 18-3-14 14:24
其收啦..... 一級可開4/5班既學校, 但近年都只能開到2班, 仲要收唔足人

我知呢間有D好有心嘅老師喺入面教,依家成日收生不足 ,都好慘

lotusykl 發表於 18-3-14 18:56
我知呢間有D好有心嘅老師喺入面教,依家成日收生不足 ,都好慘

真係慘。。

慕光英文書院感覺真係唔太良好

cat2007 發表於 18-3-18 21:21
慕光英文書院感覺真係唔太良好

都唔明點解轉到直資,派位被迫就話無得揀,有得揀邊個去讀

happy105 發表於 18-3-18 22:14
都唔明點解轉到直資,派位被迫就話無得揀,有得揀邊個去讀

唔轉直資的話,可能已被殺校

hkpapa852 發表於 18-3-19 08:15
唔轉直資的話,可能已被殺校

真係咁不堪!呢間係我間母校!估唔到以前都唔太好宜家仲衰

happy105 發表於 18-3-19 20:17
真係咁不堪!呢間係我間母校!估唔到以前都唔太好宜家仲衰
其實我都係.//以前不嬲都衰有幾衰我自己都心知