用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Deleted
樓主: FATSHIT
go

Deleted  

FATSHIT 發表於 18-3-11 20:14
有間冇2ND IN應冇,有間未IN,所以唔知

以乎你自行一係LS。
咁自行二係邊間?

油尖旺B1男生,抽獎最差係入聖芳濟,諗清楚係咪接受到

王家爸爸    發表於 18-3-12 10:14
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

聖芳濟是B1C?

elvisBB 發表於 18-3-12 07:06
樓主,你自行都無報伊中/九華,證明呢2間都唔係你最喜歡的,如果抽唔到呢2間,入左再次選的你會唔會後悔? ...
Thanks for 'elvis BB' advice

Delete

elvisBB 發表於 18-3-12 07:06
樓主,你自行都無報伊中/九華,證明呢2間都唔係你最喜歡的,如果抽唔到呢2間,入左再次選的你會唔會後悔? ...
Delete

Delete

FATSHIT 發表於 18-3-12 09:24
九華唔係唔鐘意,但班主任好唔建議自己選佢,佢話抽先選佢,我又冇經驗,所以最後冇放到係自行,伊中聽人講 ...

Delete

Delete

hkpapa852 發表於 18-3-12 07:47
以乎你自行一係LS。
咁自行二係邊間?

Delete

FATSHIT 發表於 18-3-12 09:30
聖我接受到,校長我覺得很好,好有心
去年有人同你case一樣,結果搏到你的自行二。如果要搏的話,你反而應該係要考慮YW vs SFXC。

kkhon 發表於 18-3-12 10:00
去年有人同你case一樣,結果搏到你的自行二。如果要搏的話,你反而應該係要考慮YW vs SFXC。 ...

YW vs SFXC ..
如比我二選一,都幾頭痛。兩間都各有各好...

May be 傾向YW 多d

Ktfk 發表於 18-3-12 10:08
YW vs SFXC ..
如比我二選一,都幾頭痛。兩間都各有各好...
搏到自行二梗開心,搏輸了揸住SFXC去叩自一自二

王家爸爸    發表於 18-3-12 10:19

hkpapa852 發表於 18-3-12 07:47
以乎你自行一係LS。
咁自行二係邊間?
所以唔太明點解有啲油尖旺區既,唔自行睇高一線,然後諗大酬獎。

其實SFXC唔差,而且油尖旺區如果策略用得好,其實入比SFXC好既機會好大。

王家爸爸 發表於 18-3-12 10:21
其實SFXC唔差,而且油尖旺區如果策略用得好,其實入比SFXC好既機會好大。
如果乙二填3粒位,你估SFXC乙三入吾入到?

kkhon 發表於 18-3-12 10:30
如果乙二填3粒位,你估SFXC乙三入吾入到?
如果情況同舊年一樣,油尖旺區男仔既B1位有多,點都入到。

王家爸爸 發表於 18-3-12 10:34
如果情況同舊年一樣,油尖旺區男仔既B1位有多,點都入到。

請教一下王家爸爸
Band 1男仔乙二填聖芳濟,入倒機會高嗎?
謝謝

QES同九華沒有報自行, 基本上都唔駛諗叩門 (除非你係級3內的學生)

如果真係想入呢兩間其中一間, 只能靠大抽獎

其實如果你接受到SFXC, 咁只需要諗, 有幾想抽奬搏一搏入唔入到QES/九華
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

kkhon 發表於 18-3-12 10:00
去年有人同你case一樣,結果搏到你的自行二。如果要搏的話,你反而應該係要考慮YW vs SFXC。 ...
Thanks for your advice

Thanks

如果接受到,你可以博一博入到自2或抽中九華,但當然要有最壞的打算係玩叩門。

其實都唔駛咩策略, 只要:

乙1: 九華/QES
乙2: 聖芳濟

B1男生基本上可收工

最多補埋

乙3: 銘基
乙4: 香島

王家爸爸    發表於 18-3-12 13:36

1998Ruby1998 發表於 18-3-11 22:42
九華平均成績好 d,不過英華 3322 率高好多。本地大學率就英華高少少。
九華多年嚟都無公佈過3322率, 妳又點知佢不如英華呢?

如果以上年DSE成績計, 共同有開辦既科目中, 大部份科目既4+比例, 都係九華較英華高