用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 書包
go

書包 [複製鏈接]

升中—,大家會買什麼書包呢?
   4    0    0    0

回覆樓主:

亞大用大容量學生背包,亞细用日本學生書包,一般淘宝有

回覆樓主

我仔用Gregory,兩條肩帶中間有個扣,和肩帶幾厚,我仔話幾舒服,但我買果款無水樽位,唔係咁方便。

回覆樓主:

我仔超瘦型,佢小學個lego書包居然用了6年!!真係好底
又怕太大,護脊學生書包又怕會唔會幼稚咗D。。

回覆樓主:

Gregory, 估唔到平日要帶咁多嘢,好彩頂得住。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

之前用行山背囊,依家用 Gregory
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

唔該哂,研究下先

醒目開學勳章 王國長老

nnmama 發表於 18-3-9 12:35
...

早幾日 bk 既帖

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21199158
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-3-9 13:39
早幾日 bk 既帖

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21199158

~Thank you(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

醒目開學勳章

Gregory
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

nnmama 發表於 18-3-9 12:35
...
中一可能仲得,再大啲可能會俾同學笑。

比你地嚇一嚇我, 我都真係有啲驚添.  我女用緊 ZEVEN, 如果中一仲用會唔會出事架? 個書包四下開始用, 都仲冇穿冇爛, 我唔想咁浪費呀.

醒目開學勳章

chanwendy 發表於 18-3-13 10:19
比你地嚇一嚇我, 我都真係有啲驚添.  我女用緊 ZEVEN, 如果中一仲用會唔會出事架? 個書包四下開始用, 都仲 ...
我覺得小學生先會用ZEVEN。

醒目開學勳章 王國長老

chanwendy 發表於 18-3-13 10:19
比你地嚇一嚇我, 我都真係有啲驚添.  我女用緊 ZEVEN, 如果中一仲用會唔會出事架? 個書包四下開始用, 都仲 ...

我囡小學時都係用 seven, 用左 5 年半都仲好新淨, 我囡都話升中時照用..........但有次同佢去完補習, 有班中學生見到個牌子名, 即用粗口讀音講出黎, 仲要大大聲笑, 所以 S.1 開學前同佢去買行山背囊, 最近同佢換左 Gregory.

我仲諗住一路用seven到中6 tim.

咁唯有我自己用番

咪搞,情願冇牌都唔會用 Seven 同 SPI 果 d。好彩我果陣中一特登買個新。

回覆樓主:

其實行山嗰D做書包,夠唔夠乘托,會唔會墜哂落去?

醒目開學勳章

我仔用North Face, 我覺得幾好。用緊第二年,仲好好,有位擺水樽同IPAD。

MrBeast 發表於 18-3-13 18:57
我仲諗住一路用seven到中6 tim.

咁唯有我自己用番
其實我買SEVEN 時都係同亞女講用到中六架, 佢又夠大個, 個款其實都唔係好小學啫.  我女話佢全級得佢一個用呢款書包咋.  我都會照比佢中一用住先, 如果到時太大個, 先換囉.

https://www.edu-kingdom.com/foru ... =3498908&highlight=書包

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3298731&highlight=書包

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3085895&highlight=書包
‹ 上一主題|下一主題